avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate cein

Activitate cein

Am inteles. Firma va ramane microintreprindere.
Acum, intrebarea este :

1. Sunt obligat sa angajaz si sa mentin 2 angajati de la momentul obinerii facilitatilor prevazute la art 5 lit a) pana la momentul pierderii calitatii de SRL-D ?

SAU

2. Sunt obligat sa angajez si sa mentin 2 angajati pana la momentul pierderii calitatii de SRL-D ?

As vrea, daca se poate, sa aflu cat mai multe pareri, chiar daca nu v-ati confruntat cu situatia data.

Multumesc !
Buna ziua,

As vrea sa stiu cum interpretati dvs urmatoarea lege, extrasa din articolul 4 lit.b) din OUG 6/2011 actualizat in 2014.

b) să angajeze cu contract de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă, şi să menţină în activitate cel puţin 2 salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor prevăzute la art. 5 lit. a) şi/sau până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant în afaceri;“

Pe scurt.

1. Sunt obligat sa angajaz si sa mentin 2 angajati de la momentul obinerii facilitatilor prevazute la art 5 lit a) pana la momentul pierderii calitatii de SRL-D ?

SAU

2. Sunt obligat sa angajez si sa mentin 2 angajati pana la momentul pierderii calitatii de SRL-D ?

Multumesc pentru timpul acordat.
De ce trebuie sa restitui facilitatile acordate daca eu NU am beneficiat de facilitatile prevăzute la art. 5 lit. a) şi/sau b). Facilitatea de care am beneficiat este prevazuta la art. 5 lit. c). In concluzie, daca nu a existat momentul obţinerii facilităţilor prevăzute la art. 5 lit. a) şi/sau b) de ce facilitatile exprimate prin art. 5 lit. c) sunt considerate necuvenite si se recupereaza ?

Multumesc pentru timpul acordat.
Buna ziua,

Problema este in felul urmator :

o firma SRL-D din 2016, a avut 6 angajati initial ca in momentul de fata sa ramana cu 3. Unul cu 8h/zi iar doi cu cate 1h/zi.
4 angajati au beneficiat de scutirea de la plata CAS.
Toate bune si frumoase pana cand, de curand am incercat sa modific contractul de munca a angajatului cu 8h la 1h.
Raspunsul contabilei a fost scurt si la obiect , trimitandu-mi urmatorul text : " Ne pare rau dar nu putem micsora salariu, riscati sa platiti toate taxele de care ati fost scutiti pina in prezent." ( si facand referire la OUG 6/2011 Art. 4 pct. b) c) si d) )
Pe moment nu am inteles exact de ce iar acum incercand sa inchei toate contractele de munca primesc acelasi raspuns. Explicatia lor fiind ca : am beneficiat de scutirea de CAS deci trebuie sa tin 2 angajati cu norma intreaga pana nu mai sunt SRL-D. Practic, deja nu ma incadrez pentru ca doar un singur angajat este angajat cu norma intreaga.

Concluzia mea este ca sunt obligat sa pastrez 2 angajati cu norma intreaga pana la pierderea calitatii de SRL-D DACA am beneficiat de ajutorul nerambursabil de 10.000E despre care se mentioneaza la art. 5 pct. A).
Practic, nu ma obliga nimic sa tin angajatii.

Am dreptate ? Pot ramane fara angajati ? Momentan sunt intr-o situatie nefavorabila in care as dori sa raman fara angajati.

Am nevoie de cateva opinii si pareri.

Multumesc foarte mult !!!