Credit imobiliar fără implicarea soției
Buna ziua,
Mă aflu în următoarea situație: soțul a achiziționat o locuință prin intermediul unui credit ipotecar, participand doar el cu veniturile și îndeplinind condițiile de creditare singur. La momentul acordării creditului am specificat că în calitate de sotie doresc sa fiu doar garant ipotecar și nu codebitor, banca fiind întru totul de acord. Pe contractul de V-C apărem ca și soti, ambii în calitate de cumpărători și constituitori ipotecari. În contractul de credit, calitatea mea este de ,,împrumutat și/ sau constituitor", obligată solidar față de bancă alături de soț.
În momentul în care am încercat sa iau un credit de nevoi personale la altă bancă, am întâmpinat probleme în îndeplinirea condițiilor deoarece în Registrul Național de Publicitate Mobiliară apar în calitate de constituitor codebitor. Menționez ca în Biroul de credit nu apare vreo rată.
Adresandu-mă băncii în cauză, am primit 2 răspunsuri la interval de o lună.
În primul caz mi s-a comunicat ca apar doar în calitate de constituitor ipotecar și nu apar în baza lor de date cu conturi curente.
A doua comunicare specifică faptul că soția are calitatea de codebitor chiar dacă venitul acesteia nu a fost luat în calcul, cu excepția situației în care există conventie matrimoniala, neaplicandu-se regimul comunității bunurilor.
Eu sunt îngrădită în acest moment în a-mi face alt credit, deoarece se ia în considerare și rata soțului.
Ce măsură pot sa iau dpdv legal fata de banca care nu a fost de bună-credință la acordarea creditului?.
Bună ziua!
Aflandu-ma în parc cu un prieten pentru a efectua activități sportive, am fost opriți de 4 agenți ai jandarmeriei și am primit 2 amenzi: una pentru nepurtarea măștii de protecție și una pentru refuz legitimare pentru ca nu aveam documentele la mine. Am insistat sa mergem la mașină pentru legitimare. Ulterior am fost duși la secție. În momentul discuției avute cu agenții în parc, prietenul meu a pornit o filmare le telefon. Mentionez ca filmarea dovedește faptul ca nu s-a pus nicio clipa problema refuzului legitimarii, chiar insitand sa mergem la mașină dansilor, fiind perfect conștient ca altfel m-as expune unei amenzi. Pot folosi aceasta filmare ca proba odată cu depunerea plângerii contravenționale? Ce condiții trebuie sa îndeplinească? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu câteva sfaturi In legatura cu următoarea situație:
Tocmai am fost anunțați la locul de munca că activitatea va fi reorganizata si proiectul se va desfășura astfel in alta localitate.
Variantele propuse de angajator au fost următoarele, urmând ca fiecare angajat sa aleaga:
1. Relocarea in localitatea X
2. Concediere cu 20 de zile de preaviz
3. Încetarea de comun acord a activității, însă in perioade diferite de timp până la finalul anului, urmând să se primească si 1 salariu compensatoriu la finalul activitatii.
Contractul individual de munca si cel colectiv NU PREVAD nimic in legatura cu plata salariilor compensatorii.
Având în vedere faptul că nu pare a fi vorba de o concediere colectiva, exista vreun mijloc prin care sa obtin mai multe salarii compensatorii?
Varianta 2, a concedierii cu preaviz este legala si poate da dreptul la salarii compensatorii? La ce ar fi obligat angajatorul in acest caz?
Multumesc!
Presupunand ca o persoana lucreaza 12h pe zi timp de un an, cum se calculeaza sporurile?Se suprapun?Ex: Intr o zi care este si zi de weekeend si zi de sarbatoare legala in care se lucreaza 12h. Se cumuleaza sporul de weekend cu cel de sarbatoare legala, iar cele 4h in plus(avand in vedere ca programul este de 8h) se considera si ore suplimentare in weekend si si in sarbatoare legala? Adica se aplica 150%(spor de weekend) dupa care se mai aplica sporul de sarbatoare legala si cel de ore suplimentare?
Bună ziua! Aș dori să știu care sunt sporurile pentru orele suplimentare, în măsua in care acestea au fost prestate atât în timpul săptămânii, dar și în weekend și în zile de sărbătoare legală. Vreau să mai specific că acestea nu au fost compensate prin prin ore libere plătite. (să spunem că o ora normală de muncă este plătită cu 10 lei)