avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu câteva sfaturi In legatura cu următoarea situație:
Tocmai am fost anunțați la locul de munca că activitatea va fi reorganizata si proiectul se va desfășura astfel in alta localitate.
Variantele propuse de angajator au fost următoarele, urmând ca fiecare angajat sa aleaga:
1. Relocarea in localitatea X
2. Concediere cu 20 de zile de preaviz
3. Încetarea de comun acord a activității, însă in perioade diferite de timp până la finalul anului, urmând să se primească si 1 salariu compensatoriu la finalul activitatii.

Contractul individual de munca si cel colectiv NU PREVAD nimic in legatura cu plata salariilor compensatorii.
Având în vedere faptul că nu pare a fi vorba de o concediere colectiva, exista vreun mijloc prin care sa obtin mai multe salarii compensatorii?
Varianta 2, a concedierii cu preaviz este legala si poate da dreptul la salarii compensatorii? La ce ar fi obligat angajatorul in acest caz?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
andreeadee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 1 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere faptul că nu pare a fi vorba de o concediere colectiva, exista vreun mijloc prin care sa obtin mai multe salarii compensatorii?

Puteti obtine asa ceva,numai prin negociere cu angajatorul.

Varianta 2, a concedierii cu preaviz este legala si poate da dreptul la salarii compensatorii? La ce ar fi obligat angajatorul in acest caz?

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile in caz de preaviz ellaraluca ellaraluca Buna ziua, Ca urmare a concedierii fara motiv direct al meu in urma ce drepturi am in urma preavizului de 20 de zile?mi se plateste salariul integral pe ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu, firma in faliment danutza2122 danutza2122 Pot cere salariu compensatoriu daca firma a intrat in faliment? Exista o lege conform careia pot cere salariu compensatoriu?Mentionez ca vin din crestere copil ... (vezi toată discuția)
Drepturi gabitag gabitag Ce drepturi are un angajat cand societatea la care lucreaza a intrat in insolventa? Va multumesc pentru raspuns! (vezi toată discuția)