avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu, firma in faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu, firma in faliment

Pot cere salariu compensatoriu daca firma a intrat in faliment? Exista o lege conform careia pot cere salariu compensatoriu?Mentionez ca vin din crestere copil si orice banut conteaza.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 23 Iunie 2013
Depinde daca exista Contract colectiv de munca la nivel de unitate, ramura... care sa prevada plata de sume compensantorii la disponibilizarea salariantilor din motive neimputabile lor, sau mai exista situatia unor concedieri colective prevazute de OUG 36/2013, daca va incadrati in prevederile ei
1. OUG nr.36/2013 nu se aplica sectorului privat.

2. Salarii compensatorii se primesc numai daca sunt prevazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatoruluis au in reg.intern al acestuia ...
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are obligatia de a acorda salarii compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii andreeadee andreeadee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu câteva sfaturi In legatura cu următoarea situație: Tocmai am fost anunțați la locul de munca că activitatea va fi ... (vezi toată discuția)
Compensatii in cazul concedierii colective Claudiu Tecu Claudiu Tecu Buna ziua, Daca angajatorul a demarat procedura de concediere colectiva si nu exista un contract colectiv de munca, salariatii au dreptul la salariu ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)