avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile in caz de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile in caz de preaviz

Buna ziua,

Ca urmare a concedierii fara motiv direct al meu in urma ce drepturi am in urma preavizului de 20 de zile?mi se plateste salariul integral pe cele 20 de zile?mai este valabil sa mi se acorde un salariu compensatoriu?in caz c a angajatorul nu doreste plata unui salariu compensatoriu ce pot face?pt a-mi depune actele pt somaj cate luni trebuie sa am la fostul loc de munca?

merci mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 14 Septembrie 2011
Pe timpul preavizului dipsuneti de toate drepturile stipulate in CIM,deci primiti salariul normal pentru servicu prestat.
Ca sa intrati in somaj trebuie sa aveti lucrate 12luni in ultimile 24 luni,poate acest link va lamureste..
[ link extern ]
Mai este valabil in codul muncii sa mi se acorde un salariu compensatoriu in caz ca sunt concediata fara motiv?
Nu exista concediere fara motiv ... Codul muncii prevede la art.67 ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Salariul compensatoriu il obtineti numai daca:
- concedierea a avut loc pentru motive care nu tin de persoana dvs
- acordarea acestuia este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in c.i.m. In lipsa unor asemenea prevederi va fi foarte greu de obtinut salarii compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii andreeadee andreeadee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu câteva sfaturi In legatura cu următoarea situație: Tocmai am fost anunțați la locul de munca că activitatea va fi ... (vezi toată discuția)
Poprire lichidare Ciobanucelena Ciobanucelena Buna ziua Am primit preaviz de 20 zile pentru desfiintarea postului iar la lichidare trebuie sa iau banii pe concediu neefectuat pe 2016, mentionez ca am ... (vezi toată discuția)