avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire lichidare

Buna ziua
Am primit preaviz de 20 zile pentru desfiintarea postului iar la lichidare trebuie sa iau banii pe concediu neefectuat pe 2016, mentionez ca am poprire pe salariu .
Intrebarile sunt: Se lume popeire si pe lichidare? Sunt obligati sa dea in salariu compensatoriu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 16 Octombrie 2016
1.Poprirea se va efectua inclusiv pe ultimul salariu pe care-l primiti de la acest angajator.

2. Art. 67 C.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Art.67 C.mun. prevede posibilitatea acordarii si nu obligativitatea acordarii de salarii compensatorii.

Asadar, acordarea de salarii compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in regulamnetul intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare salarii compensatorii luminitza3 luminitza3 Buna ziua, Am intrat in preaviz, deoarece firma se va desfiinta. As dori sa stiu daca se mai dau salariile compensatorii conform art. 67 din codul muncii sau ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ionut_boss1989 ionut_boss1989 Buna ziua Lucrez de 4 luni la o multinațională care se ocupa cu outsourcing pentru un client. Clientul pe proiectul pe care lucrez a anunțat că ... (vezi toată discuția)
Dreptul la salarii compensatorii in cazul falimentului companiei norabik norabik As vrea sa stiu daca se pot acorda compensatii banesti angajatilor in cazul falimentului si daca se pot acorda unui angajat care a mai beneficiat in trecut ( ... (vezi toată discuția)