avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare salarii compensatorii

Buna ziua,
Am intrat in preaviz, deoarece firma se va desfiinta. As dori sa stiu daca se mai dau salariile compensatorii conform art. 67 din codul muncii sau nu, asa cum am auzit de la o cunostinta, cum ca incepand din 2014 nu se mai dau decat daca este stipulat in CIM acest lucru.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 27 Ianuarie 2014
Art.67 C.mun. prevede posibilitatea acordarii si nu obligativitatea acordarii de salarii compensatorii.

Asadar, acordarea de salarii compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in regulamnetul intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire lichidare Ciobanucelena Ciobanucelena Buna ziua Am primit preaviz de 20 zile pentru desfiintarea postului iar la lichidare trebuie sa iau banii pe concediu neefectuat pe 2016, mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ionut_boss1989 ionut_boss1989 Buna ziua Lucrez de 4 luni la o multinațională care se ocupa cu outsourcing pentru un client. Clientul pe proiectul pe care lucrez a anunțat că ... (vezi toată discuția)
Dreptul la salarii compensatorii in cazul falimentului companiei norabik norabik As vrea sa stiu daca se pot acorda compensatii banesti angajatilor in cazul falimentului si daca se pot acorda unui angajat care a mai beneficiat in trecut ( ... (vezi toată discuția)