avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate alinavlad

Activitate alinavlad

Răspuns la discuția poprire pe salariu
Conform Codului de Procedura Civila , nu veti putea retine din veniturile salariale nete ale salariatului respectiv decat maxim 1/3 din salariu net.Si in Codul Muncii este prevazut ceva in acest sens (retinerile din salarii)! Ratele nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza, jumatate din salariul respectiv!

Sunt divortata de 2 ani si am doi copii care au ramas impreuna cu mine, tatal lor trebuind sa plateasca o pensie alimentara de 1200 lei. Mentionez ca divortul a fost de comun acord ca si stabilirea sumei ce trebuie sa o plateasca, avand o hotarare judecatoreasca care il obliga la plata acestei sume.
Numai ca fostul sot nu a platit niciodata aceasta suma si in fiecare luna plateste cat are el chef si cand are el chef, cam jumatate din suma .
Intrebarea mea este: ce anume trebuie sa fac ca sa pot primi bani direct de la locul sau de munca (am inteles ca se pot face popriri pe salariu) si daca pt acest lucru imi trebuie vreo adeverinta de la locul lui de munca?