avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Sunt divortata de 2 ani si am doi copii care au ramas impreuna cu mine, tatal lor trebuind sa plateasca o pensie alimentara de 1200 lei. Mentionez ca divortul a fost de comun acord ca si stabilirea sumei ce trebuie sa o plateasca, avand o hotarare judecatoreasca care il obliga la plata acestei sume.
Numai ca fostul sot nu a platit niciodata aceasta suma si in fiecare luna plateste cat are el chef si cand are el chef, cam jumatate din suma .
Intrebarea mea este: ce anume trebuie sa fac ca sa pot primi bani direct de la locul sau de munca (am inteles ca se pot face popriri pe salariu) si daca pt acest lucru imi trebuie vreo adeverinta de la locul lui de munca?
Cel mai recent răspuns: sweetanny , utilizator 09:24, 14 Iunie 2007
mergi cu hotararea la executorul judecatoresc, faci o cerere si de restul are el grija:D
buna ziua.

m ar interesa un raspuns rapid si destul de la obiect. am 20 de ani si primesc o pensie lunara alimentara de 200 de euro. probabil va veti intreba de ce nu am dat pana acum in judecata sau de ce mama mea careia i-am fost incredintata nu l - a dat in judecata...sincer nici eu nu stiu. eu imi continui studiile, sunt bursiera(pe baza mediilor de facultate), studenta la 2 fac, etc si as vrea sa stiu cam cat ar tb de drept sa-mi plateasca pensie.

mentionez ca de vreo 4 ani este cetatean strain intr-o tara din europa de vest, iar salariul nu-l stiu exact.

daca s-ar putea discuta si pe un messenger sau pe privat ar fi foarte bine....

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sweetanny sweetanny buna ziua. m ar interesa un raspuns rapid si destul de la obiect. am 20 de ani si primesc o pensie lunara alimentara de 200 de euro. probabil va veti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu și soțul suntem divorțați de 15 ani de zile. ... Alynamycina Alynamycina Buna ziua, Eu și soțul suntem divorțați de 15 ani de zile. La divorț copilul a rămas la mine el trebuind sa i plătească pensia alimentara. Nu a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara simonatitu simonatitu Buna ziua.Sotul meu are o fata din casatoria anterioara cand au divortat cei doi fosta sotie nu a avut pretentii la pensia alimentara,acum un am ia facut ... (vezi toată discuția)