Buna ziua.Sotul meu are o fata din casatoria anterioara cand au divortat cei doi fosta sotie nu a avut pretentii la pensia alimentara,acum un am ia facut sotului meu plangere penala ,iar sotul meu a inceput sa ii plateasca.Acum sotul meu a fost contactat de un judecator cara la informat ca trebuie sa ii plateasca 4000 de lei pensie alimentara daca nu il inchid.Ce solutie am putea gasi in cazul acesta deoarece nu avem suma asta de bani sa o dam toata?Va rog sa imi spuneti ce am putea face?Va multumesc
Buna seara. Un judecător nu poate sa amenință si nici sa-l contacteze in acest mod. Ar trebui sa existe o hotarâre a instanței in acest sens. Faptul ca la momentul divortului nu a avut pretenții, nu e relevant. Parintele are obligația sa contribuie la nevoile copilului sau minor, sau pina la terminarea studiilor, dar nu mai tiirziu de 26 de ani. Se poate solicita plata acestor drepturi pe ultimii trei ani. Având in vedere faptul ca nu stiu cum a fost stabilită aceasta suma, prin hotarâre judecătorească sau altfe, nu pot sa va răspund ce ati putea face.
Daca exista o hotarare judecatoreasca anterioara, atunci sotul dvs tb sa isi execute obligatia stabilita prin hotarare. Cel mai probabil a pus-o in executare si acum ii pretinde toata suma din urma. Aceasta suma nu tb sa fie mai veche de 3 ani.
Nu un judecator l-a contacta, ci un politist sau procuror. Ar trebui sa se prezinte la acestia, sa dea o declaratie si sa faca dovada ca achita pensia.
Proces divort
kristinet
am deschis un proces de divort inpreuna cu sotul fiind amandoi de acord, pe 3 iunie am avut prima infatisare dar intre timp noi am hotarat sa ne mai dam o ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara.
anonim89
Buna ziua,
Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
gabrieluta
Sunt separata de fostul meu sot de cateva luni. Inca nu am deschis actiunea de divort si el a hotarat sa plateasca copilului o pensie alimentara de 200 RON. ... (vezi toată discuția)