avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate Anacalama

Activitate Anacalama

Am scos certificatul de nastere al fetei fara sa zic ceva de tata, copilul fiind pe numele meu. L-am anuntat pe tata si am zis ca daca doreste merg cu el la starea civila sa recuboasca copilul. El spune ca deschide proces sa treaca copilul pe numele lui. Ce sanse are daca eu nu doresc? Ma poate pune sa ii platesc cheltuielile de judecata? La ce costuri s-ar ridica acest proces pentfu mine?
Răspuns la discuția Poate sa imi ia copilul?
Poate invoca faptul ca eu sunt plecata la facultate sa imi ia copilul daca fetita ramane in grija mamei mele? Repet, nu voi lipsi pentru o perioada lunga.
Răspuns la discuția Poate sa imi ia copilul?
Religia... Nu am dreptul sa imi botez copilul si sa ii pun cercei.
Răspuns la discuția Schimbare nume
Sunt majora si mi-am schimbat numele in cel al mamei in timpul casatoriei parintilor mei. La primarie la motiv mi s-a spus sa trec solicit sa trec pe numele de fata al mamei. Motivul nu e semnificativ daca aveti acordurile. Va scriu experienta proprie.
Răspuns la discuția Poate sa imi ia copilul?
Este fata.
Sunt stundenta in anul 2, am 20 de ani si urmeaza sa nasc. Venitul meu este indemnizatia de crestere a copilului. Mama e in proces de divort, locuiesc in casa ei pe care in caz de nevoie o trece pe numele meu. Tatal copilului vrea sa il recunoasca sa il treaca pe numele lui. Copilul poate purta doua nume de familie? Daca el nu accepta doua nume de familie singura solutie este actiune in instanta? Tatal ma ameninta ca imi ia copilul, dar locuieste cu parintii lui si 2 frati. In ultimii 3 ani nu a avut un loc de munca stabil si acum nu stiu daca e angajat. Care sunt sansele sa ia copilul de langa mine? Ce pot face impotriva amenintarilor? (Ca imi ia copilul daca ii pun fetei cercei). Mentionez ca pentru a beneficia de indemnizatie voi continua sa fac facultate pentru care ma deplasez aproximativ odata la 2 saptamani pentru care 3 zile.