avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate sa imi ia copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate sa imi ia copilul?

Sunt stundenta in anul 2, am 20 de ani si urmeaza sa nasc. Venitul meu este indemnizatia de crestere a copilului. Mama e in proces de divort, locuiesc in casa ei pe care in caz de nevoie o trece pe numele meu. Tatal copilului vrea sa il recunoasca sa il treaca pe numele lui. Copilul poate purta doua nume de familie? Daca el nu accepta doua nume de familie singura solutie este actiune in instanta? Tatal ma ameninta ca imi ia copilul, dar locuieste cu parintii lui si 2 frati. In ultimii 3 ani nu a avut un loc de munca stabil si acum nu stiu daca e angajat. Care sunt sansele sa ia copilul de langa mine? Ce pot face impotriva amenintarilor? (Ca imi ia copilul daca ii pun fetei cercei). Mentionez ca pentru a beneficia de indemnizatie voi continua sa fac facultate pentru care ma deplasez aproximativ odata la 2 saptamani pentru care 3 zile.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:56, 7 Februarie 2017
Fiind nou nascut copilul nu are deloc sanse sa il ia.
Treaba cu cerceii nu este un motiv ca sa ia copilul...daca va fi fata evident...ca daca ati vrea sa puneti cercei la un baietel ar exista probleme...
Este fata.
La fete se fac gauri pentru cercei.
Care este problema lui?
Religia... Nu am dreptul sa imi botez copilul si sa ii pun cercei.
Poate invoca faptul ca eu sunt plecata la facultate sa imi ia copilul daca fetita ramane in grija mamei mele? Repet, nu voi lipsi pentru o perioada lunga.

Alte discuții în legătură

Conditii absurde la depunerea actelor pentru cartea de identitate birog birog De curand am cumparat o casa noua si trebuie sa-mi schimb buletinul. Am fost la sectia de politie, unde dupa multe ore de stat am aflat ca nu mi se permite ... (vezi toată discuția)
Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)