avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Conditii absurde la depunerea actelor pentru cartea de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Conditii absurde la depunerea actelor pentru cartea de identitate

De curand am cumparat o casa noua si trebuie sa-mi schimb buletinul. Am fost la sectia de politie, unde dupa multe ore de stat am aflat ca nu mi se permite sa-mi fac un nou buletin daca nu-mi scot cerceii( tin sa precizez ca port niste flashuri si am gauri mari cu care n-as vrea sa apar in buletin). Am intrebat in ce lege este trecut asa ceva si am aflat ca este doar o regula interna care nu ar trebui sa mi se aplice, eu ma supun legilor si nu regulilor unora sau altora. Mi se pare ca este o discriminare, daca femeile pot eu de ce nu pot face asta? De ce sa mi se ingradeasca drepturile putin cate putin, azi fara cercei, maine doar cu parul dat intr-o parte iar poimaine nu pot sa merg la vot decat daca zambesc frumos.. Va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:06, 21 Mai 2013
Raspunsul este in ce ati scris:
Am intrebat in ce lege este trecut asa ceva si am aflat ca este doar o regula interna care nu ar trebui sa mi se aplice, eu ma supun legilor si nu regulilor unora sau altora.

Daca dumneavoastra nu vreti sa va supuneti acelor reguli interne functionarii sunt obligati sa o faca. Chiar daca ati fi insistat si v-ar fi preluat imaginea, prelucrarea ei nu ar fi fost aprobata.

Scrieti-le celor care au impus aceste reguli, functionarii nu sunt de vina:
depabd@mai.gov.ro
Este adresa de e-mail pentru sugestii si reclamatii a Directiei Pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.
Daca sustineti ca aveti gauri mari la lobii urechilor, puteati sa va puneti alti cercei, la baza urechii, care sa nu atarne ca un glob ornamental. Este firesc sa fiti decenta in poza de buletin si sa nu apareti ca un pom de Craciun. Asa si persoanele cheale sustin ca poarta chipiu, ce asta inseamna ca-i pozezi cu chipiul sau caciula pe ochi, sau cei care sunt orbi sau cei miopi care au ochelari mari si fumurii ii pozezi cu ochelarii mari care le acopera jumatate de fata? Ori persoanele care au semne distincte, din nastere pe fata si poarta tot timpul fata acoperita, le pozezi cu valul pe ochi? Atunci ce-ar mai fii buletinul, un act cu poza de carnaval?
Justitiarul, intrebarea este pusa de un barbat. Ma indoiesc ca avea ceva asemanator cu globurile ornamentale in urechi :)
In opinia mea are tot dreptul sa intrebe la DEPABD de ce regula cu cerceii de dimensiuni normale (care or fi alea?) pe care ii pot purta femeile nu se aplica barbatilor.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Ares-3, moderator
Scuze. In acest caz daca d.l are cercei normali, la baza urechii, de dimensiuni mici, nu cred ca functionarul il punea sa-i dea jos. Probabil ca dimensiunea acestor cercei este destul de mare si nefireasca, dand o nota discordanta cu aspectul/infatisarea fetei, ca altfel nu este explicabil refuzul.
Asta cred si eu ca-i explicatia, poate nu atat dimensiunile cat forma (sau amandoua?) nu prezenta lor. Un raspuns l-ar lamuri plus ca ar scapa de stres si functionarii - nu e usor sa explici niste reguli neoficiale.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Legi, regulamente, reguli... miracole (de viata) nucu$ nucu$ Se pare ca sunt valabile......... Legea lui Slous: Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap. ... (vezi toată discuția)
Tatuarea: moda, protest sau automutilare? Radu Gabrian Radu Gabrian In numele modei mii de oameni sunt gata sa isi transforme propriul corp intr-un exponat de muzeu,chiar cu riscurile unor complicatii,de multe ori ... (vezi toată discuția)
O speta interesanta (sunt cetatean strain) Stefan021 Stefan021 Buna ziua Imi cer scuze in prealabil pentru gresile pe care voi face, dar sunt cetatean strain. Am o speta interesanta la care nu am gasit niciun raspuns ... (vezi toată discuția)