avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Doresc sa schimb numele de famile al copilului minor (11 ani) de pe numele tatălui pe nume meu ( al mamei). Nu am fost căsătoriți. Tatăl este de acord. Nu plăteste pensie alimentara ( am hotărâre judecatoareasca dar nu am nici o pretentie ). Stiu ca se urmează niste pasi ( acordul lui la notariat, monitorul oficial....) Dar îmi trebuie un motiv ( conform legii) sa il scriu in cerere si sa imi acorde schimbarea de nume. Ma puteti ajuta cu ale motiv va rog.
Cel mai recent răspuns: Costea _Anca , utilizator 20:33, 5 Februarie 2017
Un motiv ar putea fi chiar dorinta copilului sa poarte numele mamei !
Confortul psihic al copilului dat de faptul ca il cheama la fel ca pe mama, singurul parinte cu care locuieste.
Sunt majora si mi-am schimbat numele in cel al mamei in timpul casatoriei parintilor mei. La primarie la motiv mi s-a spus sa trec solicit sa trec pe numele de fata al mamei. Motivul nu e semnificativ daca aveti acordurile. Va scriu experienta proprie.
Multumesc. Copilul meu este minor si isi doreste sa aibă numele meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva, drept parintesc comun, daca tatal da declaratie notariala pentru libera circulatie pana minorul are 18 ani, se poate schimba si numele de familie al copilului? soangher soangher Buna,as avea si eu o intrebare,:suntem divortati,am cuatodia minorului dar avem dreptul parintesc in comun,tatal nu viziteaza minorul si nici nu plateste ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume aacris aacris daca o persoana este divortata si copilul poarta numele de fam. a tatalui o poate schimba cu numele de fam. a mamei? (vezi toată discuția)
Copilul meu nu mai vrea numele tatalui donisa donisa dupa divort am revenit la numele de fata,insa ma confrunt cu o problema.Fostul meu sot desi a fost obligat la plata pensiei ,nu are de unde plati ca a ramas ... (vezi toată discuția)