avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva, drept parintesc comun, daca tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva, drept parintesc comun, daca tatal da declaratie notariala pentru libera circulatie pana minorul are 18 ani, se poate schimba si numele de familie al copilului?

Buna,as avea si eu o intrebare,:suntem divortati,am cuatodia minorului dar avem dreptul parintesc in comun,tatal nu viziteaza minorul si nici nu plateste pensia alimentara...am cazut de acord sa-mi faca o declaratie notariala pentru pasaport si libera trecere si circulatie a minorului pana la 18 ani daca renunt la pensia alimentara si asa nu ne mai cauta sau deranjeaza in nici un fel...intrebarea mea e daca se poate schimba numele minorului mentionand faptul ca acum poarta numele noastre reunite(asa am avut in timpul casatoriei),dupa divort eu am revenit la numele anterior casatoriei,exista vreo modalitate de a trece minorul doar pe numele meu?????,va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:29, 13 Februarie 2015
de ce?
O asemenea declaraţie nu are nici o valoare.
Dvs. nu puteţi renunţa la dreptul copilului de întreţinere, adică la pensia alimentară, iar declaraţia sa notarială pe termen lung nu cred că se poate face. Eu am cunoştinţă de asemenea acorduri făcute doar pentru un an maxim.
Iar numele copilului şi-l poate schimba el, la maturitate.
Acordul se poate face pe maxim 5 ani dar daca el renunta la autoritatea parinteasca,chiar nu vrea nici un fel de legatura cu noi si de aceea am intrebat despre nume,multumesc!


parintele nu poate renunta la autoritatea parinteasca. poate fi doar de acord sa se exercite exclusiv de dvs in instanta.
nu puteti renunta la pensia alimentara, nu este dreptul dvs ci al copilului.

chiar daca a dat declaratia ca puteti pleca cu minorul din tara in general trebuie, daca aveti custodie comuna sa obtineti acordul de fiecare data

cu numele depinde...nu pe motivul invocat de dvs in nici un caz
Custodia nu e comuna,eu am custodia minorului,ce impartim e dreptul parintesc...iar in ceea ce priveste numele,am inteles ca trebuie tot in instanta!

Alte discuții în legătură

Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei unui minor lorenarebeca lorenarebeca doresc obtinerea custodia ficei mele minore de 3 ani fara sa ma judec cu tatal pentru ca imi imaginez ca nu are nimic impotriva sa ramana la mine .este cu mine ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)