avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinerea custodiei unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinerea custodiei unui minor

doresc obtinerea custodia ficei mele minore de 3 ani fara sa ma judec cu tatal pentru ca imi imaginez ca nu are nimic impotriva sa ramana la mine .este cu mine de la varsta de un an si jumatate .este posibil acest lucru
si cat ar dura in caz contrar judecata cu el
Ori va judecati cu el ori mergeti amandoi la notar sa semnati.
deci putem merge amandoi la notar si semnam niste acte pentru a obtine doar eu custodia
multumesc pentru informatie
Sunteti casatoriti, necasatoriti ?
Oriunde ati merge, ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca, la dvs va fi locuinta copilului.
Dl avocat lasco...ce sfat este asta?

Nu se poate renunta la custodia minorului prin semnarea unui act la notar. Chiar daca, prin absurd, gasiti un notar care sa va autentifice o astfel de conventie, actul este nul de drept.

Cnf legii autoritatea parinteasca (custodia) se exercita in comun de catre ambii parinti si numai in cazuri strict prevazute le lege (abuz, violenta, etc) instanta judecatoreasca (nu notarul)poate dispune exercitarea de catre un singur parinte.

Indiferent daca va judecati sau nu... ceea ce presupuneti si doriti Dvs nu are valoare juridica. In discutie sunt drepturile copilului, el are dreptul de a fi ingrijit de ambii parinti iar Dvs. nu puteti dispune prin conventie (act notarial) asupra acestui drept.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
Bojan I.M., Mediator
Cred ca nici nu ar fi un lucru bun sa exercitati singura autoritatea parinteasca...

Alte discuții în legătură

Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)
Custodie oana_veciunca oana_veciunca am un copil de 5 luni , nu mai sunt cu tatal acestuia, nu am fost nici casatoriti iar acuma l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru custodie....la ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)