avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

daca o persoana este divortata si copilul poarta numele de fam. a tatalui o poate schimba cu numele de fam. a mamei?
Cel mai recent răspuns: aacris , utilizator 09:56, 4 August 2011
Da, este unul dintre cazurile prevazute de O.G. 41/2003:

f) cand parintii au divortat, iar copiii incredintati spre crestere si educare unuia dintre parinti, care a revenit la numele de familie avut anterior casatoriei, solicita sa poarte numele de familie al acestuia;

bine dar nu poate fi schimbat purtand numele de fam. a mamei
daca doriti sa schimbati numele copilului, daca acesta e minor, aveti nevoie de acordul tatalui
care sunt procedurile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie marvilian marvilian Buna seara.Port numele tatalui meu care atunci cand eu aveam 4 ani a divortat de mama mea.Pur si simplu de atunci nici nu l-am mai vazut,nici nu am mai auzit ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume moninegrea moninegrea Buna ziua, Sunt interesata sa aflu daca pt schimbarea numelui pe cale administrativa, in cazul unui minor care in urma divortului a fost incredintat spre ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu cum pot schimba numele copilului,dupa divort. dilaira dilaira mentionez ca am divortat acum 9 ani,nu mi s-a platit pensie alimentara,copilul este in custodia mea,are 11 ani si actualul sot vrea sa-i dea numele lui.daca ma ... (vezi toată discuția)