avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate adorian

Activitate adorian

s-a incasat in contul din banca pe un cabinet medical asigurarea de viata dintr-o eroare ,in urma controlului fiscal vor sa-l impoziteze spunand ca sunt veniturile cabinetului chiar daca nu s-au dedus cheltuieli pe cabinet cu asigurarea de viata .Este corect?
In codul fiscal se specifica la art.42 lit b ca sunt considerate venituri neimpozabile.
Răspuns la discuția partaj
va multumesc......dar este si el proprietar
multumesc pentru raspuns .......dar el poate sa-mi ceara chirie pentru actualul sot si copiii chirie retroactiva?
Discuție partaj
In anul 1994 am cumparat un apartament impreuna cu fostul meu sot din banii adunati la nunta si economiile mele existente la data respectiva (aveam salar foarte bun la dat respectiva probat cu cartea de munca)dar nu am facut nici un document sau act, nimic.Fostul sot cand a facut contractul de vanzare cumparare a trecut apartamentul doar pe numele lui ,dar notarul a specificat in contract "sunt casatorit si cunosc legile in viguoare cu privire la bunuri".In anul 1999 am divortat ,apartamentul mi s-a atrebuit mie spre folosinta ,avem un copil impreuna si am deschis proces sa fiu si eu trecuta in cartea funciara si am fost trecuta .Acum sunt amenintata de fosti socrii si fostul sot ca vor face tot posibilul si pe cai ilegale sa ma scoata din apartamentul copilului lor,asa cum am procedat si eu.Eu m-am recasatorit si mai am doi copii si locuim in acest apatament in care numai eu am facut inbunatatiri ,am platit impozitul ,contributiile cota parte si tot pentru al pastra in conditii bune.
Intrebarea mea este pentru ca mi-au spus ca o vor cere ,pot sa-mi ceara chirie retroactiva in perioada cat au locuit sotul si copii mei ceilalti impreuna cu mine si primul copil?
Si cum as putea dovedii ca o parte din bani au fost economiile mele ?
Va multumesc !
sa inteleg ca :partajul se va face la valoare de piata a apartamentului din care se vor scadea toate cheltuielile facute de mine ?
Discuție partaj
am divortat in anul 1999 si nu am facut partajul pana acum ,va rog sa-mi spuneti acum partajul la ce valoare se va face?(avem un apartament de impartit )intre timp eu am facut foarte multe inbunatatiri apartamnetului si eu am platit toate taxele (impozit),pentru inbunatatiri am documente.
Va multumesc.
Răspuns la discuția IMPOZIT PFA ACTIVITATE TAXI
incepind cu ianuarie 2011 pfa si intreprinderile individuale cu cod caen 4932 vor trebui sa-si conduca contabilitatea in sistem real sint obligati prin lege ,iar pana in 31.01.2011 trebuie sa depuna la finante formularul 220,impozitul se plateste tot trimestrial doar ca trebuie estimat pe anul acesta.