avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

In anul 1994 am cumparat un apartament impreuna cu fostul meu sot din banii adunati la nunta si economiile mele existente la data respectiva (aveam salar foarte bun la dat respectiva probat cu cartea de munca)dar nu am facut nici un document sau act, nimic.Fostul sot cand a facut contractul de vanzare cumparare a trecut apartamentul doar pe numele lui ,dar notarul a specificat in contract "sunt casatorit si cunosc legile in viguoare cu privire la bunuri".In anul 1999 am divortat ,apartamentul mi s-a atrebuit mie spre folosinta ,avem un copil impreuna si am deschis proces sa fiu si eu trecuta in cartea funciara si am fost trecuta .Acum sunt amenintata de fosti socrii si fostul sot ca vor face tot posibilul si pe cai ilegale sa ma scoata din apartamentul copilului lor,asa cum am procedat si eu.Eu m-am recasatorit si mai am doi copii si locuim in acest apatament in care numai eu am facut inbunatatiri ,am platit impozitul ,contributiile cota parte si tot pentru al pastra in conditii bune.
Intrebarea mea este pentru ca mi-au spus ca o vor cere ,pot sa-mi ceara chirie retroactiva in perioada cat au locuit sotul si copii mei ceilalti impreuna cu mine si primul copil?
Si cum as putea dovedii ca o parte din bani au fost economiile mele ?
Va multumesc !
Va trebui sa faceti o actiune de partaj a apartamentului cu fostul sot; in cadrul actiunii solicitati atribuirea catre dvs, a apartamentului intr-o cota mai mare de 50 %; puteti dovedi in cadrul acestei actiuni, cu martori si acte ca dvs. ati avut o contributie mai mare la achizitionarea apartamentului.
multumesc pentru raspuns .......dar el poate sa-mi ceara chirie pentru actualul sot si copiii chirie retroactiva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
adorian, utilizator
:))

de cerut... poate cere: hartia suporta orice, nu? :P

... dar, sa vedem cum poate si dovedi ca acele persoane ar trebui sa ii plateasca lui chirie??? ;)
va multumesc......dar este si el proprietar
este! ... dar, a incheiat un contract de inchiriere cu acele persoane??? :rolleyes:
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort atnat atnat Buna ziua, Detin impreuna cu fostul sot un apartament, in cote 1/2. Detin singura un alt apartament. Care este cea mai cea mai putin costisitoare metoda ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa divort fara partaj maria-magdolna szilagyi maria-magdolna szilagyi M-am casatorit in anul 1979. In anul 1997 am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament de doua camere.In cartea funciara este trecut numai numele ... (vezi toată discuția)
Se poate vorbi despre succesiune cand apartamentul a fost achitat de parintii mei? andreea3721 andreea3721 Buna ziua, Sotul meu a decedat. Am avut impreuna doi copii. Sotul a mai avut un copil din prima casatorie. Copilul din prima casatorie a sotului a deschis ... (vezi toată discuția)