Tocmai am infiintat un PFA cu norma venit deschis pe urmatorul CAEN:
- 4761: Comerţ cu amănuntul al cărţilor, în magazine
Am 100 de carti cumparate, cu factura, ca persoana fizica (nu PFA, inainte de a infiinta PFA-ul) de la o editura pe care as vrea sa le vand prin PFA.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Pot dona sau vinde de la mine (persoana fizica) catre PFA-ul meu aceste carti pentru ca ulterior sa le pot vinde prin PFA?
2. Pentru vanzarea ulterioara a cartilor e nevoie sa fac dovada unui spatiu anume unde vand cartile respective intr-un magazin specializat (intentionez sa le trimit oamenilor prin posta aceste carti, ele fiind cumparate prin olx)
3. Ce acte trebuie realizate la fiecare carte cumparata? (factura/chitanta/bon fiscal)?
4. Pentru declararea venitului, dat fiind ca am ales norma-venit, ce acte trebuie prezentate? Am inteles ca pentru PFA cu norma venit nu este nevoie de a tine contabilitatea intrucat norma de venit se calculeaza in functie de CAEN si locatie. E nevoie si de copii legalizate ale facturilor/chitantelor/bonului?
Sunt scriitor si am publicat o carte la o editura din Romania.
In urma contractului semnat cu aceasta editura, voi primi 50% din profit la fiecare 50 de carti vandute. Intrebarea mea este ce forma juridica ar trebui sa am pentru a declara acest venit si cum poate fi el declarat?
Momentan am o firma cu statutul de librarie/editura, dar as prefera sa am alta varianta pentru acest venit, spre exemplu un PFI.