avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFI, PFA sau firma pentru scriitor?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFI, PFA sau firma pentru scriitor?

Buna ziua,

Sunt scriitor si am publicat o carte la o editura din Romania.
In urma contractului semnat cu aceasta editura, voi primi 50% din profit la fiecare 50 de carti vandute. Intrebarea mea este ce forma juridica ar trebui sa am pentru a declara acest venit si cum poate fi el declarat?
Momentan am o firma cu statutul de librarie/editura, dar as prefera sa am alta varianta pentru acest venit, spre exemplu un PFI.

Va multumesc,
George

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru romanul aflat in librarii bianca_17 bianca_17 Bună ziua! Apelez la dumneavoastră în cazul unei probleme foarte delicate pe care nu ştiu să o gestionez. Sunt minoră şi am publicat un roman, însă ... (vezi toată discuția)
Pfa poate primi donatii? FiliposConstantin FiliposConstantin Raspundeti-mi va rog la acesta nelamurire: Daca sunt PFA, pot primi donatii? Sau, ca alternativa, pot sa primesc aceste donatii intr-un cont personal, chiar ... (vezi toată discuția)
Referitor la vanzari de carte ca autor si persoana fizica. sintem ... jb2016 jb2016 Referitor la Vanzari de carte ca autor si persoana fizica. Sintem doi autori de carte tehnica, pe care le-am aditat, tiparit si platit la Edituri ... (vezi toată discuția)