avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vanzare/Donare produse catre PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vanzare/Donare produse catre PFA

Buna ziua,

Tocmai am infiintat un PFA cu norma venit deschis pe urmatorul CAEN:
- 4761: Comerţ cu amănuntul al cărţilor, în magazine

Am 100 de carti cumparate, cu factura, ca persoana fizica (nu PFA, inainte de a infiinta PFA-ul) de la o editura pe care as vrea sa le vand prin PFA.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Pot dona sau vinde de la mine (persoana fizica) catre PFA-ul meu aceste carti pentru ca ulterior sa le pot vinde prin PFA?
2. Pentru vanzarea ulterioara a cartilor e nevoie sa fac dovada unui spatiu anume unde vand cartile respective intr-un magazin specializat (intentionez sa le trimit oamenilor prin posta aceste carti, ele fiind cumparate prin olx)
3. Ce acte trebuie realizate la fiecare carte cumparata? (factura/chitanta/bon fiscal)?
4. Pentru declararea venitului, dat fiind ca am ales norma-venit, ce acte trebuie prezentate? Am inteles ca pentru PFA cu norma venit nu este nevoie de a tine contabilitatea intrucat norma de venit se calculeaza in functie de CAEN si locatie. E nevoie si de copii legalizate ale facturilor/chitantelor/bonului?

Va multumesc,
George

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa cod caen 4791 - pe ce platforme am voie sa vand? MadaMun MadaMun Buna seara De 2-3 ani ma ocup de vanzarea hainelor second-hand online ca si persoana fizica si in prezent imi doresc sa infiintez un PFA cu cod CAEN 4791 insa ... (vezi toată discuția)
Comert cu e-books ! sasha_mihailov sasha_mihailov Funt inregistrat ca PFA. Daca vreau sa-mi comercializez propriile carti in format electronic (ebooks), prin internet, si sa le trimit cumparatorilor pe cd, ... (vezi toată discuția)
Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)