Presupun ca va produceti singura acele bijuterii pe care le vindeti si pentru asta trebuie sa va autorizati pfa-ul.
Pentru a va deschide acel pfa la registrul comertului impozitat pe venitul real, va rog sa cititi informatiile de la adresa
[ link extern ]
Pentru a vedea care e codul caen pe care sa va autorizati activitatea: 3213 Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare Aceasta clasa include: -fabricarea bijuteriilor de fantezie sau imitatiilor de bijuterii: -inele, bratari, coliere si articole de bijuterii similare confectionate din metale comune placate cu metale pretioase -bijuterii ce contin imitatii de pietre, cum sunt imitatii de pietre pretioase, imitatii de diamante si articole similare -fabricarea bratarilor metalice de ceas (cu exceptia celor din metale pretioase) Aceasta clasa exclude: -fabricarea de bijuterii confectionate din metale pretioase sau acoperite cu metale pretioase, vezi 3212 -fabricarea de bijuterii ce contin pietre pretioase veritabile, vezi 3212 -fabricarea de curele de ceas din metale pretioase, vezi 3212
Nu va trebuie contabil caci va puteti singura sa va tineti registrul de incasari si plati, registrul inventar, registrul de evidenta fiscala, registrul nir pentru a trece intrarea de materii prime cu factura si sa va completati si sa depunerti declaratia unica anuala.
Pentru ca faceti livrari catre clienti interni sau externi doar prin firme de curierat, in pachet veti pune doar factura. Incasarea o veti face cu plata ramburs in contul bancar al pfa.
La infiintare, in maxim 30 de zile veti completa si depune declaratia unica la finante cu valorile venitului estimat a-l incasa in anul curent si a cheltuielilor estimate a le plati in anul curent, iar apoi anul urmator veti depune iar declaratia unica cu ceea ce ati realizat efectiv in anul precedent;
Pentru pfa prin declaratia unica veti plati obligatoriu impozitul pe venitul din activitati independente 10% aplicat la venitul anual net (adica total venit incasat - total cheltuieli deductible anuale platite fara contributiile sociale).
Separat daca venitul anual net calculat mai sus va fi peste plafonul celor 12 salari minime brute pe economie, de exemplu in acest an peste 24960 lei, veti plati obligatoriu prin declaratia unica si contributiile sociale 10% cass si 25% cas aplicate doar la valoarea plafonului. Altfel nu.
Veti mai depune ca persoana fizica, nu pe pfa, o declaratie in maxim 30 de zile de la infiintare declaratia la directia de impozite si taxe a primariei pentru a va inregistra la adresa apartamentului in care locuiti si a sediului social al pfa, si o declaratie pe pfa la directia de impozite si taxe a primariei pentru persane juridice pentru taxa pe firma si pentru salubritate pentru pfa. Ceea ce va rezulta de la plata din taxa pe firma si pentru salubritate sunt cheltuieli deductibile pe pfa si le adunati toate in dosarul anual cu actele contabile ale pfa (incepand cu actele adica chitante, bonuri fiscale si facturi de la infiintarea pfa).
Va veti completa singura registrul de incasari si plati inca de la infiintare in care treceti valori de la veniturile incasate prin contul bancar al pfa in cazul dumneavoastra conform extrasului de cont si la data din extras, nu cea din factura. La fel, veti trece la cheltuielile deductibile valorile din documentele doveditoare ale platilor, chitanta sau bon fiscal, nu de pe facturi, dar sunteti obligata sa cumparati cu factura pe pfa.
Abia dupa infiintarea pfa veti putea semna contractul de folosire a magazinului virtual de pe internet ca sa puteti sa deduceti pe pfa acele cheltuieli cu chiria.