Sunt casatorita legal cu sotul meu, si situatia sta in felul urmator:
Sotul are 2 credite facutr inaintea casatoriei la care nu am fost girant sau coplatitor. In prezent are el 2 popriri pe salariu sau. Noi nu avem bunuri comune, luate in timpul casatoriei. Eu nu am pe numele meu nici un bun sau proprietate.
Sotul a facut un credit la o banca in timpul casatoriei noastre, fara stirea mea, credit la care nu am girat si nu sunt coplatitor.
Nu l-a mai platit, am aflat acum de acest credit, posibil sa intre pe executare silita.
Care sunt sansele ca executorul sa imi puna si mie poprire pe salariu, avand in vedere ca sunt sotia lui, si avem comunitate legala a casatoriei, in conditiile in care eu nu am semnat acel contract de credit, nu am fost girant sau coplatitor?
Are dreptul banca sa imi puna si mie poprire pe venituri avand in vedere ca sotul are deja 2 popriri?
Astept raspuns urgent si va multumesc.
Deci chiar daca ia cash indemnizatia copilului, de la caseria directiei de asistenta sociala, se poate pune poprire?
Indemnizatia banuiesc ca este raportata la anaf ca si venit. Pai daca i se pune poprire pe indemnizatia de handicap inseamna ca directia de asistenta sociala ar trebui sa fie instiintata, si atunci cand ridica cu buletinul suma, sa ii dea mai putin nu?
Creditul este facut inainte de incheirea casatoriei noastre civile, eu nu sunt parte din credit, nu am semnat. Pana unde poate merge executorul? Poate sa imi puna si mie poprire pe carduri? Mentionez ca nu avem bunuri pe numele nostru, nu avem casa, masina, nimic. Decat sotul are creditul facut inainte de casatorie. Multumesc
Multumesc anticipat pentru raspuns, va deranjez cu aceasta situatie:
Sotul are poprire la angajator pentru un credit vechi. Salariul il ia cash, nu pe card. A primit la serviciu hotararea de poprire si i se va opri 30 la suta din salariu.
Indemnizatia copilului nostru cu handicap, o ia cash prin caserie cu buletinul. Intrebarea este daca executorul ii va popri si indemnizatia, sau nu va fi afectata fiind dreptul copilului?
Cardurile sigur sunt blocate, nu le-a mai verificat sotul. Ce se intampla cu indemnizatia copilului, de handicap? O ia tot intreaga. Valoarea ei este de 1367 lei. Multumesc
Am un copil grav bolnav si nu am cu cine sa il las. In situatia unui proces, doar asociatia m-ar putea chema ca martor. Insa daca nu tine cont de faptul ca le-am spus destul de clar ca nu ma pot deplasa de la domiciliu avand un copil de un an grav bolnav, si nu am in grija cui sa il las. Nu se considera neglijenta din partea mea a-mi lasa copilul sa merg la proces? Avand in vedere ca copilul este nedeplasabil si procesul are loc in Arad iar eu sunt din Dambovita. Ce pot face in acest sens? Sa mentionez in declaratie acest lucru cu documente medicale ale copilului? Multumesc
Va rog sa ma ajutati in aceasta situatie urgenta:
Sunt beneficiara unei asociatii umanitare ( aceasta asociatie a deschis o strangere de fonduri pentru copilul meu bolnav, pentru investigatii, analize si tratament ).
Le-am furnizat date personale, poze cu copilul, documente medicale. Am fost sunata de presedintele asociatiei deoarece o persoana necunoscuta a folosit datele mele personale si ale copilului pentru a crea pe facebook o campanie umanitara falsa, cerand bani in conturile sale.
Ni se cere sa dam o declaratie in acest sens. Mentionez ca mi s-a spus ca aceasta persoana necunoscuta de mine, a fost in trecut beneficiara asociatiei, si a incercat prin documente false sa minta asociatia, care ii deschisese im baza unui contract de sponsorizare campanie umanitara, pentru strangere de fonduri. Si exiata deja un proces civil pe rol in acest sens (eu nu sunt parte din proces). Ce detin ca informatie: persoana necunoscuta de mine, a creat o campanie umanitara falsa pe pagina ei de facebook si pe alte cateva conturi false (am primit aceasta informatie chiar de la asociatie). Problema este ca asociatia vrea sa ma puna sa dau o declaratie, sa discut cu avocatul lor in legatura cu aceasta situatie.
Eu le-am spus ca avand un copil bolnav acasa nu ma pot prezenta ca martor la un viitor proces fiind imposibil acest lucru, eu fiind si dintr-o alta localitate decat asociatia.
Ce se poate intampla, daca vor sa ma puna martor intr-un proces? Mentionez ca sub nici o forma nu ma pot deplasa avand copilul bolnav acasa si nu am cu cine sa il las. Ce presupune aceasta declaratie scrisa care ma pun sa o dau avocatului lor, in legatura cu cele intamplate?
Pot sa ma adresez asociatiei nationale ptr protectia datelor si sa fac o reclamatie persoanei necunoscute care a folosit ilegal datele mele personale? Mentionez ca asociatia ar putea sa imi furnizeze adresa, nume si mail sau telefon al acestei persoane necunoscuta de mine.
Legat de regimul separatiei de bunuri si conventia matrimoniala de la notar:
-un sot are credite si celalalt sot un imobil dobandite inainte de casatorie. In cazul separatiei de bunuri cu conventie matrimoniala facuta la notar, creditorii pot urmari imobilul in cazul restantelor acumulate? Ce importanta are inventarul in cazul conventiei matrimomiale notariale? Daca se face conventie matrimoniala cu separatie de bunuri, dar fara inventar, in cadrul casatoriei in caz ca sotul cu datorii nu isi mai achita creditele, imobilul celuilalt sot poate fi urmarit de catre banci? Sau este necesar neaparat si inventar cu bunuri si datorii care sa fie atasat conventiei matrimoniale cu separatie de bunuri?
Buna ziua,
VA ROG SA MA AJUTATI DACA ESTE CAZ DE MALL PRAXIS
Am fost operata la Spitalul de urgenta .............., in data de 01.07.2020, operatie de cezariana de urgenta.
La 7 zile mi s-au scos firele, am facut serom, care curgea din plaga, s-a lasat un fir da si unul nu. Doctorul m-a primit de doua ori la privat la cabinetul dansului si de doua ori in urgenta (mentionez ca la urgenta nu m-au primit ci am fost directionata catre medicul care m-a operat). Doctorul m-a pansat, in prealabil curatand rana cu betadina si apa oxigenata. Si m-a indrumat sa merg acasa sa ma pansez singura pana se vindeca plaga de la sine. Am inceput sa am dureri si o hemoragie uterina puternica care a tinut din 01.07.2020 toata luna iulie si 2 saptamani din luna august.
Din plaga curgea Serom, aveam plaga deshicenta, partial cu supuratie mai ales spre polul lateral stang (depozite albicioase la nivelul transei, marginea superioara cu zona cu aspect de necroza aproximativ 2 cm). Am mers la Bucuresti, la Spitalul Polizu in urgenta, Filantropia, si Floreasca dar am fost indrumata sa iau legatura cu medicul care m-a operat.
Am ajuns la Regina Maria la privat (unde am si abonament de la angajator cu unele consultatii gratuite) - aici am fost vazuta de 3 medici chirurgi - care mi-au chiuretat plaga si m-au pansat saptamanal timp de o luna de la nasterea copilului (iulie 2020).
In prezent am scapat de necroza dar cezariana este inca desprinsa la exterior - merg pe a 4 a luna de pansa. Plaga de cezariana este desprinsa, si necesita o interventie chirurgicala reparatorie, care ma costa 2000 euro - financiar nu am posibilitate sa fac interventia. Am luat legatura la Bucuresti la spitalele de stat mentionate mai sus dar sunt in carantina si nu se poate ocupa nimeni de cazul meu. Am discutat inclusiv printr-o cunostinta cu un director de spital, medic ginecolog care la fel ne-a recomandat sa mergem la medicul care m-a operat (am luat de mai multe ori legatura cu dr. care a facut cezariana, si mi-a recomandat pansament la domiciliu). Plaga nu se inchide si necesita interventia.
In masura in care ne puteti ajuta va multumim.
Am concediu de risc pe perioada 4-31 mai 2020. Si l-am inaintat catre resurse umane. Cei de la HR imi comunica faptul ca pentru prelungirea concediului de risc maternal, pentru luna iunie trebuie emis cu data 29 mai pentru luna iunie avand in vedere ca 30 si 31 mai sunt zile de weekend si 1 iunie este zi libera legala. Medicul de familie are o rezerva sa emita un astfel de medical, iar daca va fi emis cu data de 2 iunie pentru luna iunie angajatorul nu il plateste. Cum ma sfatuiti sa procedez? Multumesc
Sunt insarcinata in 26 saptamani, iar in urma unei ecografii de rutina, medicul ginecolog care urmareste sarcina, mi-a dat un diagnostic de restrictie de crestere a fatului, propunand avort terapeutic. A mentionat ca nu este sigur diagnosticul si mi-a recomandat sa merg la un alt medic care sa ma ia in evidenta si sa ma asiste la operatia de cezariana, daca nu doresc avortul medical. Acest avort la o varsta gestationala inaintata, a sarcinii, prezinta riscuri medicale mari pentru mine.
I-am mentionat ca nu doresc avort si ca imi asum copilul, deci nu am dat consimtamantul. Si medicul a refuzat sa imi mai urmareasca sarcina si sa ma asiste la cezariana. Nelamurirea mea este urmatoarea pana la cate saptamani este permis avortul terapeutic sau medical ca sa nu intre sub incidenta codului penal?
In lege este precizat: art. 201 COD PENAL, alin (6) Nu constituie infracțiune întreruperea cursului sarcinii în scop terapeutic efectuată de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie, până la vârsta sarcinii de douăzeci și patru de săptămâni, sau întreruperea ulterioară a cursului sarcinii, în scop terapeutic, în interesul mamei sau al fătului.
*Conform legii pentru a beneficia de concediu de maternitate este necesar un stagiu minim de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni.
Nelamurirea mea: aceste luni sunt consecutive sau nu? Si daca am avut 2 luni de concediu fara plata anterior concediului maternal se includ in calculul indemnizatiei de maternitate? (Sunt angajata la aceeasi societate din 2018).
**Contractul de munca nu s-a incheiat; insa in cele 2 luni de concediu fara plata, nu s-au virat asigurarile; desi din punct de vedere legal sunt asigurata pentru ca am mai mult de 6 luni stagiu de cotizare in ultimele 12 luni, la Casa de sanatate figurez ca neasigurata in sistemul informatic si medicul de familie nu poate elibera concediul prenatal.
Care este procedura necesara ca sa figurez din nou ca asigurata si sa pot beneficia de prenatal? (Mentionez ca inca sunt angajata si am adeverinta de la angajator cu stagiul minim de cotizare). Multumesc. Cu stima. Laura