avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate aurorao

Activitate aurorao

E abrogat articolul 11 din 153? Cred ca daca legiuitorul a modificat art. 18, referitor la indemnizatia de hrana, ar fi modificat si art. 11, punand la exceptie indemnizatia de hrana, daca nu mai erau limitate veniturile salariale la indemnizatia viceprimarului.
Buna ziua! Referitor la indemnizatia de hrana intr-o institutie publica(primarie de comuna).
Legea 296/2023 vine cu o modificare la Legea 153/2017, in sensul ca:
"ART. 18
(1) Începând cu 1 octombrie 2023, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, pentru personalul încadrat ale cărui salarii lunare nete sunt de până la 8.000 lei, inclusiv indemnizaţii de hrană la nivelul anual a două salarii minime pe economie în vigoare la data de 1 ianuarie 2019, actualizat anual cu indicele preţului de consum comunicat anual de Institutul Naţional de Statistică, începând cu 2025"
Art 11 din Legea 153 spune ca nivelul veniturilor salariale se stabileste fara a depasi indemnizatia viceprimarului.
Va rog un punct de vedere legal, daca se acorda obligatoriu si pentru salariatii care au salariul de baza egal cu indemnizatia viceprimarului.
Multumesc frumos!
Agricultura - Pentru un salariu brut de 5.080 lei si norma de lucru de 2 ore/zi, venitul brut fiind sub 10.000 lei se aplica facilitate fiscala la intregul venit de 5.080 lei? Sau trebuie calculat cat ar fi din 10.000 lei raportat la 8 ore si s-ar aplica facilitate fiscala doar la 2500 lei brut, iar pentru diferenta de 2580 lei se calculeaza contributii si impozit? Multumesc mult pentru orice indrumare!
Un gestionar de bunuri materiale si mijloace fixe si-a dat demisia. Nu exista in unitate persoana care sa preia gestiunea, toti refuza. Cum procedeaza gestionarul ? Mentionez ca in cateva zile se termina si perioada de preaviz pe care l-a respectat, tocmai pentru a nu pleca fara a preda gestiunea.
Cum se calculeaza plata concediului de odihna pentru un angajat care lucreaza in acord?( realizeaza peste salariul de incadrare specificat in contractul de munca, sporurile nefiind cu caracter permanent cum este specificat in codul muncii ). Multumesc!