avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Activitate andrei_raul

Activitate andrei_raul

Vânzare autoturism unui cetățean străin.
As dori să vând mașina soției mele ( este cetățean bosniac ) și să o înmatriculăm im Bosnia ( deoarece taxele sunt mai mici în Bosnia). Incerc acum sa vad cum se poate rezolva de un certificat EUR1 pentru a platii mai puțin importul in Bosnia. Cum as putea proceda cel mai bine ? După ce fac contractul de vânzare cumpărare în Romania ( către soția mea ) și radieza mașina , pot aplica pentru numere roșii de export ? Cât ar dura aceasta operațiune ?
Va mulțumesc
Buna seara,

Am un teren in Brasov de 500m2. Terenul nu are cale de acces dar este lipit pe toata suprafata de terenul cumnatului meu. El are acces la terenul sau printr-un drum de servitute ( 5 participanti ) , el fiind ultimul ( la el se temina drumul). As vrea sa construiesc o casa , iar el vrea sa imi dea acces prin curtea lui.
Cum ar fi mai simplu ?
1. Sa trec pamantul pe numele lui , face alipire cu pamantul lui actual ( unde are deja o casa constuita ) , cere autorizatie de constructie pe numele lui ( i se va aproba pentru ca dupa alipire el are cale de acces ) , construim , dezmembram si imi vinde mie inapoi ? - intrebarea e : mai trebuie sa cer servitute la ceilalti 4 in acest moment ? dupa ce constructia e gata intabulata ?

2. Sa incerc sa iau de pe acum servitute de la ceilalti ( din pacate unul e plecat prin strainatate ) , sa faca el actele pentru acces prin curtea lui , si sa cer autorizatie de constructie .

Nu stiu daca pot atasa o poza , ca s-ar intele poate un pic mai bine ....

Va multumesc .