avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate Marioaraconac

Activitate Marioaraconac

Multumesc! O sa o fac!
Buna ziua,
Rog pe cineva din forum sa ma ajute cu o solutie pt .rezolvarea urmatoarei situatii :
Pe pagina de internet a unei firme de vânzari imobiliare apare scoasa la vânzare prin licitatie vila care este proprietate mea si a sotului. Noi nu am plasat imobilul pe pagina spre vânzare. Totusi el apare ca trei anunturi cu trei locatii diferite a « proprietarului » X, domnul respectiv in baza unui contract cu o firmă la care a fost « Sales Associate » pâna in octombrie 2022 când a expirat contactul.
Contactat fiind, a negat orice amestec. Eu personal ma indoiesc.
Am incercat sa contactez atât pe e-mail cât si prin formularul online pe cineva de la firmă.
Nu am primit nici un raspuns. Din pacate »count down »-ul de la cele trei lictatii merge mai departe existând intre ele o diferenta doar de câteva zile.
Are cineva o ideie cum se poate solutiona aceasta ilegalitate ??
Multumiri anticipat !!
Răspuns la discuția Primesc pensie din strainatate.
Multumesc mult. Intrebarea mea era daca in declaratia unica pentu 2022 pe care o depun pâna la 25 mai 2023(eu n-am impozit la sursa si depun DU) trebuie sa iau sau nu in considerare aspectul cu Cass pt suma ce depaseste 4 mii de roni. Va multumesc anticipat daca mai reveniti inca o dat cu un raspuns! O zi frumoasa de iarna!
Buna ziua,
Primesc pensie din strainatate, Cu putin peste 4000 pe luna. Deoarece ordonanta privind plata Cass pt suma care depaseste 4000 roni a fost declarata neconstitutionala, iar pensionarii români care au pensii peste 4000 mii nu mai platesc cass , suma retinuta ilegal in 2022 se va restitui,stie cineva cum este cu pensiile din strainatate? Pentru pensia din strainatate eu depun Declaratie unica. In codul fiscal este prevazut ca pensiile din strainatate sunt tratate si si pensiile din tara. Logic nu ar trebuie sa platesc nici eu. Rog pe cineva care se cunoaste sa-mi comfirme sau sa-mi infirme ipoteza mea. Multumesc mult!
Buna
Rog un cunoscator sa ma indrume: unde pot sa descarc normele metodologice(regulamentul) de aplicare a legii 231 din august 2018.
Cu multumiri anticipate!
Buna ziua,
Cine poate sa ma lamureasca:?

Pt a primi pensie anticipata sunt conditii obligatorii:vârsta minim 60 ani, stagiu complet de cotizare 35 ani!
Poate fi stagiul complet de cotizare compus din o parte activitate"in alte conditii"(grupa II) si o alta parte de activitate in domeniul public? Mai clar: se pot cumula cele doua tipuri de activitati pt calcul "stagiu complet de cotizare"?

Multe multumiri pentru timpul si bunavointa de a-mi da un raspuns!