Pt a primi pensie anticipata sunt conditii obligatorii:vârsta minim 60 ani, stagiu complet de cotizare 35 ani!
Poate fi stagiul complet de cotizare compus din o parte activitate"in alte conditii"(grupa II) si o alta parte de activitate in domeniul public? Mai clar: se pot cumula cele doua tipuri de activitati pt calcul "stagiu complet de cotizare"?
Multe multumiri pentru timpul si bunavointa de a-mi da un raspuns!
Pt barbati - pensie anticipata ( fara penalizare) 60 ani si 43 ani stagiu de cotizare - fara stagiu asimilat - armata, facultate, pensie de boala;
- pensie anticipata partiala ( cu penalizare) 60 ani si 35 ani stagiu de cotizare - fara stagiu asimilat.
Pt femei - se ia in functie de datasi anul nasterii , vechimea - din tabel si se scad - pt anticipata sau anticipata partiala - 5 ani.
Stagiul se compune din toata perioada lucrata ( gr I + gr. a II + gr a III -a), nu conteaza daca e cu gr sau nu.
Pensionare
ionitaaneta
Sotul meu,nascut la 23 oct.1952 cu activitate in munca incepind cu 15.10.1970 si pina in prezent( in acest interval a fost a fost in armata 1an si 4 luni) ... (vezi toată discuția)
Pensie din somaj
irinuxa
Buna ziua.Am 60 de ani, cu 38 de ani pe cartea de munca din 1972 pana in prezent, iar din 1983 pana in 1993 grupa a doua, si 2 ani de armata la marina ... (vezi toată discuția)