1 - Fata mea locuieste in Italia cu forme legale,dar are pasaportul expirat,buletinul romanesc nu-l mai are,e casatorita cu un cetatean roman (casatorie efectuata in tara),va rog spuneti-mi care sint pasii de urmat, actele necesare pentru a obtine buletin,pasaport eliberate de statul roman fara a fi necesara prezenta ei aici.Documentele ce sint necesare pentru obtinerea actelor de identitate pot fi trimise in fotocopii sau sint necesare si originalele? 2 - Ginerele meu are pasaport valabil dar buletinul romanesc este expirat. Pot sa am dreptul de a-i face buletin romanesc? Imi trebuiesc doua procuri sau se poate rezolva pe una singura,unde se specifica ca-i reprezint pe amindoi? Si nu in ultimul rind care sint costurile necesare unor asemenea operatii? Cu stima va multumesc.
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti:sint pensionata la limita de virsta, cu stagiul complet de cotizare ( conf. Lg.19/2000 ) de 25 ani,9 luni; total stagiu de cotizare realizat e de 36 ani,8 luni si 18 zile, din care in gr. I ( conf. Lg. 3/1977 ) 22 ani,3 luni si 2 zile si in conditii normale 3 ani,5 luni si 16 zile, virsta standard de pensionare, datorita conditiilor speciale si deosebite de munca s-a redus cu 13 ani, iar punctajul mediu anual rezultat este de 0,93121, neschimbat de la data iesiri la pensie ( 21.03.2006 ) si pina in prezent. Dorinta mea arzatoare e de a sti daca beneficiez de prevederile Lg. 192/2015. Va multumesc cu anticipatie .