avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Activitate stefymindrut

Activitate stefymindrut

Multumesc
Copilul este in italia, cu mine. Avem rezidență în Italia
Bună seara,
As vrea sa stiu daca pot cere pensie alimentară in Italia pentru un minor născut în România. Ce lege se aplica în acest caz?
Cat am fost in țară am avut o înțelegere mutuală cu tatăl pt o sumă 'x" pe care acum refuză să o mai plateasca pe motiv că copilul nu mai este atât de " disponibil si jovial " cu el.

Multumesc
Mulțumesc frumos
În procură este menționată și data la care minorul devine major, plus art.2016.alin.3 din noul cod civil; "mandatul se întinde şi asupra tuturor actelor necesare executării lui, chiar dacă nu sunt precizate în mod expres".
Pentru ieșit am o declarație. Procura este separată. Eu plec din tara pt lung timp si imi voi lua si copilul cu mine, iar pt a evita anumite situatii ( înscriere la școală, emitere documente rezidență, asistență medicală etc, s-a emis această procura.
Bună ziua,
Plec din țară cu copilul de 12ani si am o procura din partea tatălui in care sunt mandatara in tot ce semnifica responsabilității, educație și creșterea minorului până la 18 ani. El ar putea anula această procura oricând? Nu este echivalent cu renunțarea drepturilor părintești din partea lui?
Multumesc
Mii de mulțumiri!
Încă o intrebare; azi am intrat in posesia copiei PV in discutie, si am fost amendată în baza legii Lg. 61/1991 art.2 pct.31. Pot cere direct la judecătoria sct3. anularea lui, data fiind decizia ICCJ care aroga acest drept doar poliției naționale in a te prezenta la sediu lor pt identificare?
Multumesc