avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vrut să plătesc impozitul auto si am găsit o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vrut să plătesc impozitul auto si am găsit o amendă din ...

Am vrut să plătesc impozitul auto si am găsit o amendă din partea PL in valoare de 1000 de lei pe motiv că șoferul mașinii nu a fost identificat în momentul când mașina era parcata pe un loc plătit. amenda este pe numele meu, ca proprietar auto, dar nu am primit nimic din partea lor, cel puțin cine sta la adresa mea din buletin zice ca nu a primit niciodată nimic. Amenda este din 17.feb.22 , incidentul s-a petrecut în oct 2021. Aceste detalii le-am aflat telefonic de la poliția locală sect.3
Ce pot face, în afară de a plati acea suma.
Cel mai recent răspuns: stefymindrut , utilizator 17:58, 3 Iunie 2022
Puteti incerca sa faceti la judecatorie o cerere de repunere in termen (ar trebui sa obtineti o copie a PV). Motivati aceasta cerere prin neindeplinirea procedurii de comunicare, asa cum e specificata in art. 27 din OG 2/2001.
Dupa aceea, daca vi se admite cererea, va hotariti ce faceti in acele 15 zile pe care le veti avea la dispozitie :
1. Platiti jumatate din minim, asa cum e prevazut la articolul din actul normativ in baza caruia ati fost amendat.
2. Depuneti o plingere contraventionala impotriva PV de contraventie.
[ link extern ]
Multumesc
Încă o intrebare; azi am intrat in posesia copiei PV in discutie, si am fost amendată în baza legii Lg. 61/1991 art.2 pct.31. Pot cere direct la judecătoria sct3. anularea lui, data fiind decizia ICCJ care aroga acest drept doar poliției naționale in a te prezenta la sediu lor pt identificare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, v-am explicat anterior. Oricum nu are legătură decizia ICCJ cu acest caz al dvs. Nu ați luat amendă pentru ca nu ați comunicat identitatea șoferului. Ați primit vreo invitație oficială în acest sens? Și e vorba doar de poliția rutieră. Citiți ce scrie la acel articol din legea 61/1991. E vorba de altceva. Amenda la jumătate din minim e 250 RON. Iar identificarea se face dacă i se comunică legal o astfel de invitație. Dvs., dacă doriți să va judecați cu politia locală, trebuie să arătați că nu s-a respectat procedura de comunicare, așa cum v-am indicat în mesajul anterior.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2022
latka, utilizator
Mii de mulțumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile politiei locale depasite? mihaioctavian mihaioctavian Buna ziua, Am primit astazi in cutia postala un PV prin care sunt amendat de Politia Locala sector 6 pentru prevederile Lg. 61/1991 art.2 pct.31, mai exact ... (vezi toată discuția)
Invitaţie poliţia locală parlucian parlucian Bună. Fratele meu a primit o invitaţie de a se prezenta la sediul Poliţiei Locale din oraşul nostru, Arad, în legatură cu o ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)