avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, As vrea sa stiu daca pot cere pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, As vrea sa stiu daca pot cere pensie alimentară ...

Bună seara,
As vrea sa stiu daca pot cere pensie alimentară in Italia pentru un minor născut în România. Ce lege se aplica în acest caz?
Cat am fost in țară am avut o înțelegere mutuală cu tatăl pt o sumă 'x" pe care acum refuză să o mai plateasca pe motiv că copilul nu mai este atât de " disponibil si jovial " cu el.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: stefymindrut , utilizator 12:58, 20 Iulie 2022
Cine este in Italia? Copilul sau tatal?
Bună ziua,
Trebuie introdusă acțiune la intanța din România dacă copilul este cetățean român și are stabilit domiciliul în România. Acțiunea se introduce la Judecătoria din raza teritorială a domiciliului copilului.

Avocat Purcaru Nasta-Ana
Copilul este in italia, cu mine. Avem rezidență în Italia
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
stefymindrut, utilizator
Atunci o astfel de cerere formulati in fata autoritatilor competente din Italia
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in tagada paternitatii - instanta competenta Irina S. Irina S. Ce instanta este competenta intr-o actiune in tagada paternitatii introdusa de tatal biologic (cu domiciliul legal in Romania si rezidenta in Germania), in ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor mancipri mancipri procesul de reincredintare minor poate fi deschis doar la domiciliul minorului ? (vezi toată discuția)
Incredintare copil Luminita D Luminita D buna ziua, un copil nascut in Italia,ce are cetatenie romana,mama fiind cetatean roman iar tata cetatean turc(rezident in Italia),poate fi incredintat mamei ... (vezi toată discuția)