avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in tagada paternitatii - instanta competenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in tagada paternitatii - instanta competenta

Ce instanta este competenta intr-o actiune in tagada paternitatii introdusa de tatal biologic (cu domiciliul legal in Romania si rezidenta in Germania), in situatia in care atat sotul mamei cat si copilul, locuiesc in Japonia? Precizez ca , copilul s-a nascut tot in Japonia.
Impotriva cui formulez aceasta plangere? Impotriva mamei copilului sau impotriva sotului mamei?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
Irina S., utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:11, 10 Septembrie 2017
Instanța competență este cea din Japonia. Contactați un avocat din Japonia care să vă ajute în demersurile privind tăgada paternității, dacă e cazul.
Cine dorește să conteste paternitatea și de ce`? Procesul se va judeca conform legilor de acolo, și după legile lor nu se știe dacă este necesară o contestație a paternității, sau nu.
De aceea aveți nevoie de asistență juridică din Japonia.
Tatal biologic doreste sa se stabileasca prin instanta de judecata , ca este copilul lui si nu al tatalui trecut in certificatul de nastere. Practic mama copilului, dupa ce a ramas insarcinata a plecat in Japonia, s-a casatorit la cateva saptamani cu un cetatean japonez si când a venit pe lume copilul, acesta din urma a fost trecut pe certificatul de nastere ca fiind tatal.
Pai ce sa vrea tatal biologic? Sa fie recunoscut ca fiind tatal copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ceea ce priveste competenta teritoriala, potrivit art.5 C.proc.civ, cererea de chemare in judecata se face la instanta domiciliului paratului, actor sequitur forum rei, iar in continuare , potrivit alin.2 al aceluiasi articol, daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului, aceasta reprezentand regula de drept comun.

Cum poate fi realizata expertiza medico-legala, in absenta mamei si a minorului ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cererea de chemare in judecata a fost introdusa impotriva mamei copilului, parat care are dom.in Romania. Sotul mamei copilului locuieste in Japonia. Copilul minor locuieste impreuna cu acestia doi tot in Japonia. In aceasta situatie apreciati ca fiind competenta teritorial instanta locului de domiciliul a mamei copilului (in Romania)?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2017
Irina S., utilizator
Nu, nu așa se pune problema. Instanța competentă este cea unde locuiește mama și copilul.
În cauza dvs, Judecătoria de la domiciliul unde locuiește mama și copilul în Japonia este Instanța competentă teritorial.
Nu are nici o relevanța domiciliul din buletinul mamei în cazul proceselor cu minori, ci locuința unde domiciliază efectiv cu minorul, chiar și fără forme legale.
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate eryka202008 eryka202008 buna ziua as dori sa stiu si eu cum trebuie inaintat un dosar pentru tagada paternitate si ce trebuie sa contina (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)