avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

buna ziua,
un copil nascut in Italia,ce are cetatenie romana,mama fiind cetatean roman iar tata cetatean turc(rezident in Italia),poate fi incredintat mamei ?Mama intentioneaza sa depuna actiune in Romania pentru incredintare copil,desi are actiune pe rol in Italia,tatal acuzand-o ca a fugit cu copilul.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:31, 26 Aprilie 2011
casatoria s-a realizat in romania sau in italia Sunteti casatoriti ?

Conform normelor de drept comun este competenta instanta de la locul domiciliului minorului.
De principiu ar fi competente ambele instante, insa imi trebuiesc mai multe detalii Conteaza unde ati locuit cu minorul. Aveti rezidenta in Italia? Locuiti in acest moment in Romania sau in Italia? Copilul este in Romania sau in Italia? Daca doriti ma puteti contacta si in privat.


Puteti investi inclusiv instantele romane cu o cerere privind incredintarea minorului, dar initial va trebui sa transcrieti certificatul de nastere al minorului in Romania daca nu ati facut acest lucru pana in prezent si ceea ce este foarte important, daca deja locuiti in Italia iar procesul de incredintare a fost inceput in Italia, mai mult ca sigur veti fi acuzata de rapire.





Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
parintii copilului nu au fost casatoriti......ambii parinti sunt rezidenti in Italia ,actualmente tot acolo sunt...copilul a fost adus in Romania de mama,sub pretextul ca a fost maltrata de tata(sunt dovezi de la spital ca a fost batuta)...Procesul de incredintare a fost inceput in Italia,tatal dorind incredintarea copilului.
cred ca va veti judeca in Italia pt incredintare copil. daca incepeti un proces in Romania, s-ar putea ca acesta sa fie suspendat.
ar trebui sa va aparati in acel proces in Italia, puteti fi acuzata de rapire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala gstoader gstoader buna ziua, sunt mama unui copil de 5 luni nascut in Italia cu resedinta la Roma, mama romanca cu resedinta la Roma si tata italian. Am venit cu copilul ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor provenit din concubinaj codreamaria codreamaria buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la ... (vezi toată discuția)