avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate lucasabela

Activitate lucasabela

Buna ziua, tinand cont de actualizarea declaratiei 112 ANAF la data de 08.11.2017, la Sectiunea C-tip asigurat alte entitati asimilate, a disparut optiunea 18-Persoane care realizeaza venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor etc.
Intrebare:
Pentru un salariat care are o functie de baza in alta parte, dar are incheiata si o conventie in afara functiei de baza, cum se va competa declaratia 112?
Va multumesc.
Buna ziua.
De 1 an, una din cele 2 casiere generale de la primarie a iesit la pensie, postul nefiind scos la concurs din motive necunoscute. Seful de serviciu DFPL a delegat verbal 4 persoane din Compartimentul Contabilitatea Veniturilor pentru a efectua incasari si platii (a prelua atributiile casierului iesit la pensie si in lipsa casierului care se afla in concediu de odihna sau concediu medical), prin rotatie.
Mentionam ca atributiile de inspector superior din cadrul Compartimentului de Contabilitatea Veniturilor, au ramas neschimbate, in plus intrand in sarcinile de serviciu, nespecificate de fisa postului, si sarcinile postului de casier.
Exista baza legala de a indeplinii cele 2 functii, respectiv de inspector superior , avand ca atributii verificarea actelor de casa si trezorerie, si de a efectua incasari zilnice la aceeiasi institutie si compartiment? Sau este un abuz?
Cu deosebit respect
Discuție OUG 2/2017
Buna ziua.
Sunt inspector in administratia locala, si ma intereseaza daca s-a calculat corect cf dispozitiei primarului salariul, tinand cont de OUG 2/2017, art. 1 alin (1) si alin (2).
Mai exact se majoreaza cu 20% cuantumul brut al salariului de baza fata de ianuarie 2017, sporul pentru conditii vatamatoare se majoreaza si el tot cu 20%, dar, [drepturile banesti potrivit art. 14 din lg. 285/2010 ramane la fel, fara a fi majorat]., chiar daca acesta face parte din salariul brut.
Intrebare: OUG 2/2017 nu se aplica si acestor drepturi?
Va multumesc.