avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... OUG 2/2017
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

OUG 2/2017

Buna ziua.
Sunt inspector in administratia locala, si ma intereseaza daca s-a calculat corect cf dispozitiei primarului salariul, tinand cont de OUG 2/2017, art. 1 alin (1) si alin (2).
Mai exact se majoreaza cu 20% cuantumul brut al salariului de baza fata de ianuarie 2017, sporul pentru conditii vatamatoare se majoreaza si el tot cu 20%, dar, [drepturile banesti potrivit art. 14 din lg. 285/2010 ramane la fel, fara a fi majorat]., chiar daca acesta face parte din salariul brut.
Intrebare: OUG 2/2017 nu se aplica si acestor drepturi?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:19, 16 Februarie 2017
Este adevarat ca pana la aparitia OUG 2/2017 toate actele normative care au prevazut majorari salariale au exceptat in mod expres aceste sume de la majorare, insa OUG 2/2017 nu prevede asa ceva; pe cale de consecinta, in opinia mea, cred ca si aceste sume compensatorii, care intra in salariul de baza conform art. 1 din legea 285/2010, ar fi trebuit majorate cu 20%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier primarie comuna Petrina12 Petrina12 BUNA ZIUA, FIICA MEA A FOST NUMITA IN FUNCTIE IN DATA DE 3 IANUARIE 2017 SI PRIMESTE UN SALARA DE BAZA/INCADRARE DE 1250 SI UN SPOR DE CONDITII VATAMATOARE DE ... (vezi toată discuția)
Calcul spor la institutiile publice danuta9 danuta9 Incepand cu 1.02.2017 se majoreaza salariile bugetariilor cu 20%.La institutia unde lucrez se aplica 20% la salarul de baza iar la sporul de 15% se aplica la ... (vezi toată discuția)
Salariu bugetari februarie simmonac simmonac Bună seara, Care ar trebui să fie salariul unui referent superior, gradația 5, începând cu 01.02.2017, in urmăroarea situație: salariu încadrare 958, ... (vezi toată discuția)