avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate Abro

Activitate Abro

Sunt de acord. Dar procedura de executare silita nu ar fi fost necesara daca mi-ar fi pus la dispozitie o modalitate de a-mi plati lunar creditul. Ei au refuzat in mod categoric orice propunere am facut de a plati lunar suma de bani, amenintandu-ma ca daca platesc, vor vira banii direct in contul ANAF. Le-am propus inclusiv sa transfer salariul direct in contul lor si sa le duc adresa din partea angajatorului ca se plateste deja 1/3 din salariu cu retinere la angajator. In felul asta, intreaga suma virata de la angajator nu ar fi putut fi poprita. Nu este normal sa imi blocheze posibilitatea de a-mi plati datoriile, faptul ca am avut conturile blocate de o alta institutie. Nu este abuz faptul ca m-au impiedicat sa platesc datoriile?
Răspuns la discuția CAS decontare operatie privat
Se poate face ceva in acest sens? As putea sa dau in judecata casa de asigurari de sanatate? As avea vreo sansa de reusita?
Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie, in care consider ca sunt nedreptatit. In 2017, am avut conturile blocate de catre ANAF pe niste sume destul de mari. Intamplarea face ca in aceeasi perioada a blocarii sa fiu operat pe creier, recuperarea facandu-mi imposibila rezolvarea situatiei in termen scurt (era vorba despre niste declaratii depuse aiurea).
In ziua in care mi s-au blocat conturile, am fost sunat de catre cineva de la CEB si mi s-a spus sa nu platesc nimic in contul respectiv, intrucat toti banii se vor transfera la ANAF.
Am si email-uri dar si o inregistrare telefonica din care reiese ca am rugat reprezentatul CEB sa imi indice o metoda de a-mi plati datoria, alta decat de a plati toata suma odata, iar persoana respectiva nu mi-a dat niciun raspuns altul decat ca trebuie sa platesc toata datoria, sau sa merg la ANAF sa imi ridice temporar poprirea pe cont (lucru care nu a fost acceptat de la ANAF).
In momentul de fata, am conturile blocate din nou, si mi se retine poprire din salariu. In mod clar vreau sa le platesc datoria, dar nu mi se pare normal sa le platesc dobanzile si executorul judecatoresc, atata vreme cat ei nu mi-au pus la dispozitie nicio modalitate de a-mi plati datoriile. In fond, contul acela era un cont de credit, iar banii aceia apartineau institutiei de credit, nu mie.

Va rog frumos sa imi spuneti daca se poate face ceva.
Multumesc,
Andrei Broscaru
Buna ziua,
Este foarte probabil sa fie necesar sa fac o operatie pe creier in curand. Diagnosticul este epilepsie partiala opercul stang. RMN-ul decontat de stat, nu arata foarte bine leziunea care cauzeaza epilepsia, nefiind posibil un diagnostic pe baza acestuia. Am facut un alt RMN si am platit 1200 de lei la privat -Regina Maria. Asta este un cost infirm fata de operatia facuta pentru a repara aceasta leziune (aprox. 10000 eur). Doresc sa fac operatia la BRAIN Institute pentru ca ei folosesc tehnologie de ultima generatie, interventia fiind astfel minim invaziva. Din ce am inteles, daca m-as opera la stat, neexistand neuronavigatie, ar fi necesar sa imi scoata din scheletul cranian toata partea stanga afara, pentru a identifica vizual displazia. Cum nu vreau si mai multe probleme neurologice dupa o astfel de practica, vreau sa fac operatia la privat, iar aceasta sa fie facuta de un om instruit. Cum pot primi de la cas banii pentru a deconta aceasta operatie? In prima faza ii platesc eu, dar ulterior as vrea sa primesc banii inapoi, intrucat de 10 ani platesc cas neintrerupt.