avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - Credit Europe Bank
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - Credit Europe Bank

Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie, in care consider ca sunt nedreptatit. In 2017, am avut conturile blocate de catre ANAF pe niste sume destul de mari. Intamplarea face ca in aceeasi perioada a blocarii sa fiu operat pe creier, recuperarea facandu-mi imposibila rezolvarea situatiei in termen scurt (era vorba despre niste declaratii depuse aiurea).
In ziua in care mi s-au blocat conturile, am fost sunat de catre cineva de la CEB si mi s-a spus sa nu platesc nimic in contul respectiv, intrucat toti banii se vor transfera la ANAF.
Am si email-uri dar si o inregistrare telefonica din care reiese ca am rugat reprezentatul CEB sa imi indice o metoda de a-mi plati datoria, alta decat de a plati toata suma odata, iar persoana respectiva nu mi-a dat niciun raspuns altul decat ca trebuie sa platesc toata datoria, sau sa merg la ANAF sa imi ridice temporar poprirea pe cont (lucru care nu a fost acceptat de la ANAF).
In momentul de fata, am conturile blocate din nou, si mi se retine poprire din salariu. In mod clar vreau sa le platesc datoria, dar nu mi se pare normal sa le platesc dobanzile si executorul judecatoresc, atata vreme cat ei nu mi-au pus la dispozitie nicio modalitate de a-mi plati datoriile. In fond, contul acela era un cont de credit, iar banii aceia apartineau institutiei de credit, nu mie.

Va rog frumos sa imi spuneti daca se poate face ceva.
Multumesc,
Andrei Broscaru
Cel mai recent răspuns: Abro , utilizator 16:17, 30 Ianuarie 2018
Raportat la dispozitiile art. 670 C. pr. civ. cheltuielile ocazionate de efectuarea executarii silite, inclusiv onorariul executorului judecatoresc, sunt in sarcina debitorului, care trebuie sa suporte cheltuielile de executare stabilite sau, dupa caz, efectuate dupa inregistrarea cererii de executare si pana la data realizarii obligatiei stabilite in titlul executoriu (ceea ce poate include si plata dobanzilor), chiar daca el a facut plata in mod voluntar.
Sunt de acord. Dar procedura de executare silita nu ar fi fost necesara daca mi-ar fi pus la dispozitie o modalitate de a-mi plati lunar creditul. Ei au refuzat in mod categoric orice propunere am facut de a plati lunar suma de bani, amenintandu-ma ca daca platesc, vor vira banii direct in contul ANAF. Le-am propus inclusiv sa transfer salariul direct in contul lor si sa le duc adresa din partea angajatorului ca se plateste deja 1/3 din salariu cu retinere la angajator. In felul asta, intreaga suma virata de la angajator nu ar fi putut fi poprita. Nu este normal sa imi blocheze posibilitatea de a-mi plati datoriile, faptul ca am avut conturile blocate de o alta institutie. Nu este abuz faptul ca m-au impiedicat sa platesc datoriile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru un card de credit Mihaela91 Mihaela91 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii. Mama mea a avut o datorie pentru un card de credit unde nu a mai putut sa plateasca si s-a ajuns ... (vezi toată discuția)
Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)