Tatal meu a decedat acum 6 luni. La fel masina lui care are RCA si ITP expirate.
SGU a postat o notificare ca vor ridica masina in 10zile.
Nu ma intereseaza masina si nici obtinerea de beneficii din dezmebrare.
Vreau doar sa stiu ce variante am pt. a evita costurile dupa succesiune. (Altele decat impozite).
(In principiu sper ca SGU sa nu solicite taxe de ridicare/depozitare)
Consiliul a omis emiterea unei hotarari de calcul impozite pt. Cladiri Nerezidentiale din 2016 pana in prezent dar imi imputa subit in 2019 taxe si penalizari pe baza “Codului Fiscal” din 2016. E legal?
Cu multi ani in urma am achizitionat un teren cu constructii fictive (existau doar pe act nu si fizic) prin Adjudecare (fostul proprietar , Persoana Juridica in faliment). Pe actul de adjudecare e specificat acest lucru: "Constructie demolata".
Pt. a intra in legalitate am inceput anul acesta demersurile de "Demolare" doar ca Primaria imi solicita o plata substantiala care reprezinta un "procent din valoarea cladirii lispa calculat ca si Persoana Juridica" chiar daca la impozite am platit mereu ca si "Persoana Fizica" si NU mi s-a calculat si cladirea lipsa.
E posibil ca la momentul achizitiei (2008) sa nu fi intreprins toate demersurile ?
Cum pot rezolva?
Detin scriptic un teren cu 2 constructii, toate dobandite prin Adjudecare.
Una din cele 2 constructii nu a existat la momentul adjudecarii, fapt precizat si in document.
Cum pot executa o Dezmembrare (o parcela va contine cele 2 constructii) in vederea instrainarii?
Doresc evitarea autorizatiilor de Demolare din motive evidente.
Primaria cunoaste situatia dar nu am solicitat inca documente...