Buna ziua.
Am cateva nelamurire legate de o poprire instituita de o banca, pe un cont de salariu.
1. Poprirea se face la avans sau lichidare?
2. Daca cel poprit, plateste pensie alimentara, banca trebuie sa aiba in vedere acest lucru? In acest caz nu se aplica ART. 728, alin. (2) "Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel" ?
Am obtinut de la banca documentele prin care s-a trecut la poprire. Exista o hotarare judecatoareasca de incuviintare de execurate silita.In aceste conditii se mai poate face o contestatie?
In urma divortului pronuntat in urma cu 10 a ramas un credit neachitat. Pentru ca a fost luat pe perioada casatoriei si fostul partener de viata nu a vrut sa isi asume impartirea ratelor asa cum ar fi fost corect, evident creditul a ramas neachitat.
Întrebarea mea este: in ce conditii se poate pune poprire pe contruri fara o instiintare prealabila? Va intreb pentru ca in acest moment toate conturile mele sunt blocate si nu inteleg cum de a fost necesar ca sa treaca mai mult de 10 ani pentru recuperarea împrumutului.