avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont salariu

Buna ziua.
Am cateva nelamurire legate de o poprire instituita de o banca, pe un cont de salariu.
1. Poprirea se face la avans sau lichidare?

2. Daca cel poprit, plateste pensie alimentara, banca trebuie sa aiba in vedere acest lucru? In acest caz nu se aplica ART. 728, alin. (2) "Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel" ?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu ramonnesz ramonnesz la un salariu de 1400 lei , rata bancara de 670 lei , pensie alimentara la 2 copii minori , cat se retine din salariu pentru niste amenzi care au fost deja ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie bvidiu bvidiu Buna ziua. Care e maximum pe care se poate pune poprire pe pensie? Stiu ca e max 1/3 din pensie. Poate fi si pe jumatate de pensie? (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie stely_an66 stely_an66 buna ziua.......daca am o poprire pe pensie se poate face si o a doua poprire?!......daca DA.....pina la cat la suta din pensie se poate merge cu cele doua ... (vezi toată discuția)