avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprire pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprire pensie

Buna ziua. Care e maximum pe care se poate pune poprire pe pensie? Stiu ca e max 1/3 din pensie. Poate fi si pe jumatate de pensie?
Cel mai recent răspuns: bvidiu , utilizator 11:45, 23 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in functie de scopul pentru care s-a instituit poprirea, aveti in vedere art. de mai jos din Codul de procedura civila :

Art. 728

Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Multumesc de raspuns insa nu inteleg punctul 2. La ce se refera mai multe urmariri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la banci topolino_2010 topolino_2010 am datori la 3 banci, 2 nevoi personale si 1 credit ipotecar pe care am axecutaare silita, m-am angajat de curand, intrebarea mea este: pe cat la suta mi se ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe o pensie de 484 lei? luiza12 luiza12 Buna ziua! va rog sa ma ajutati un calcul pentru o poprire pe o pensie care reprezinta 484 lei sub salariul minim pe economie; conform legii 729 cum se face ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Gabitimicescu73@gmail.com Gabitimicescu73@gmail.com Cat este procentul maxim de oprire din salariu? (vezi toată discuția)