avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire

Buna ziua,

In urma divortului pronuntat in urma cu 10 a ramas un credit neachitat. Pentru ca a fost luat pe perioada casatoriei si fostul partener de viata nu a vrut sa isi asume impartirea ratelor asa cum ar fi fost corect, evident creditul a ramas neachitat.

Întrebarea mea este: in ce conditii se poate pune poprire pe contruri fara o instiintare prealabila? Va intreb pentru ca in acest moment toate conturile mele sunt blocate si nu inteleg cum de a fost necesar ca sa treaca mai mult de 10 ani pentru recuperarea împrumutului.

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 15:44, 21 Februarie 2017
poprirea se poate infiinta fara somatie. Aveti dreptul sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile. Ar fi indicat sa faceti acest lucru dupa ce studiati dosarul de executare, poate puteti invoca prescriptia sau perimarea
Va multumesc pt raspuns.
Este posibila poprirea pe tot salariul lunar?

Am inteles sunt in culpa, dar nu mai am dreptul la nici un leu din salariu? Poprirea am constatat la banca ca s-a pus pe tot venitul lunar.
se executa doar 1/3 din salariu, nu tot venitul. Discutati cu cei de la banca si explicati-le ca este contul in care vi se vireaza salariul. Verificati si daca angajatorul popreste direct vreo suma inainte de a va vira banii in contul bancar.
Aveti grija sa nu iesiti din termenul de 15 zile pentru contestatie
Am obtinut de la banca documentele prin care s-a trecut la poprire. Exista o hotarare judecatoareasca de incuviintare de execurate silita.In aceste conditii se mai poate face o contestatie?

Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2017
ccris89, utilizator
da, se poate face contestatie daca aveti motive

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare judecata pentru chelt.executare silita bej ASUL28 ASUL28 Buna ziua Am depus o contestatie la executare silita pentru cheltuielile de executare catre BEJ. Practic la datorie de 300 de lei(o societate de apa-canal), ... (vezi toată discuția)
Perimare poprire salariu gigi05 gigi05 sunt executat silit in calitate de fidesjusor pt un credit neachitat din 03.2009.,incuviintarea executarii silite s-a facut la judecatorie in noiembrie 2011 ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu emma-hart emma-hart buna ziua, am mai multe popriri pe salariu, de la 2 banci mai exact, ce ar insuma 50 % din salariu, dar sunt unica intretinatoare de familie, am 3 copii mici, ... (vezi toată discuția)