buna ziua, am mai multe popriri pe salariu, de la 2 banci mai exact, ce ar insuma 50 % din salariu, dar sunt unica intretinatoare de familie, am 3 copii mici, sotul a murit, pot face ceva sa nu imi mai retina din salariu sau....?
Contestatie la executare, e tot ce puteti face. Nu trebuie sa lasati sa treaca 15 zile de la infiintarea popririi sau de cand ati aflat de ea. Contestatia se depune la instanta care a incuviintat executarea ( posibil cea pe raza careia va aflati domiciliul).
legal daca obtineti venituri se popreste 1?3 maxim / din venituri , in cazul dvs se popreste jumatate din salariu.
pentru a desfiinta poprirea ori mergeti la reprezentantii bancilor cu acte ca sunteti singura intretinatoare de familie plus dovezi cati copii aveti de intretinut , mai adaugati o mama bolnava ....sa impresioneze si cereti bancii sa incheiati o tranzactie prin care sa va obligati sa platiti lunar dar o suma mai mica decat cea poprita , ori incetati raporturile de munca in baza contractului de munca si lucrati "la negru" ,
Sunt mai multi creditori, e normal sa se popreasca jumatate din salariu. banca nu e societate de binefacere, nu vor accepta cat au asigurata o suma mai mare sa primeasca mai putin.
Oricum, e de preferat sas incercatti s acresteti veniturile pt ca in timp ce dvs platiti cate putin, penalitatile curg, n-o sa scapati de banca in ritmul asta, niciodata.
Nu puteti beneficia de pensie de urmas ?
Poate va incadrati pt un ajutor social, o alocatie complementara sau de la copii o bursa sociala..
voi beneficia de pensie de urmas, dar nu ma astept sa fie f mare, sotul meu avea 30 de ani, a muncit in constructii deci pe salarii mici sau la negru...alte ajutoare nu stiu daca / ce se acorda in astfel de situatii pt copii.
si daca au trecut ? sau pot spune ca nu am aflat de ea ? eu sunt in concediu de crestere copil pana in septembrie 2014. de atunci urmeaza sa mi se puna poprire pe salariu. la negru nu e f fezabil sa muncesc, nu va vrea angajatorul.
ma gandeam ca poate exista un prag cf legii, daca ai venituri mai mici de....si care abia iti acopera chelt lunare de intretinere sa se opreasca mai puntin, sau...stiu si eu.
[ pt a completa un mesaj, folositi functia editare, multumesc]
Puteti spune ca n-ati aflat, insa actele vorbesc. Ati fost instiintata in scris, somata de executor sau cum ati aflat?
Pe perioada concediului nu au ce sa va retina, e adevarat.
Creditele sunt ale dvs , nu ?
Condolente !
Da, exista prag daca aveti mai putin salariu decat minim pe economie, insa banuisc ca nu e cazul. Puteti rezolva numai in instanta pe calea contestatiei, pt ca in lege se vb de " pana la ", nu e batut deci in cuie, poate fi coborat pragul toacmai pe aceste considerente, ca aveti si alte obligatii- copii in intretinere etc.
Poprire din salariu
aviva
buna seara,ajutati ma sa inteleg cum e cu poprirea din salariu....fratele meu a primit o instiintare cum ca are ceva datorie si firma de creanta impreuna cu un ... (vezi toată discuția)