avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire din salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire din salariu

buna seara,ajutati ma sa inteleg cum e cu poprirea din salariu....fratele meu a primit o instiintare cum ca are ceva datorie si firma de creanta impreuna cu un executor au trimis la firma unde lucreaza si la banca emitenta a cardului de salariu o instiintare sa i opreasca din salariu sau sa i blocheze contul.el a vorbit cu executorul si au cazut deacord la o suma ce va fi platita lunar din mana,dar firma de creanta nu a acceptat intelegerea si vrea sa i faca oprire din salariu.el are 1500lei salariu si vor sa i opreasca 500lei lunar pana la stoparea datoriei,nu i s a spus un procent si nici nu are ceva scris de la ei,cu toate ca el tot a intrebat de ce asa mult sa i preasca din salariu,adica ar trebui sa i opreasca o treime,nu?!el o are in intretinere pe mama ,care nu si a mai gasit de munca de ceva timp,varsta ar fi cauza. spuneti mi cat este de legal ce fac ei si ce se poate face in acest caz....cat ar trebui sa i opreasca ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:32, 17 Noiembrie 2015
500 e o treime :">

Art. 728
Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

daca vrea sa i se retina mai putin, va trebui sa faca o contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu Gabitimicescu73@gmail.com Gabitimicescu73@gmail.com Cat este procentul maxim de oprire din salariu? (vezi toată discuția)
Executare silita IoanIoan IoanIoan Buna ziua .Am si eu o nelamurie legat de un credit la banca ,am ramas in urma cu 6 rate din iullie 2014 pana in ianuarie 2015.In prezent am ajuns la zi cu ... (vezi toată discuția)
Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)