avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua .Am si eu o nelamurie legat de un credit la banca ,am ramas in urma cu 6 rate din iullie 2014 pana in ianuarie 2015.In prezent am ajuns la zi cu creditul ca sa primiesc instiintare de la un Executor Judecatoresc ca li se va pune proprire pe pensiile si salariile girantilor..mentionez ca instiintarea am primit-o pe data de 08.01.2015 .M-ar interesa cat dureaza procedura (numar de zile ,luni )pana acestia vor primi pensiile ,salariile injumatatite sau o treime din totalul acestora din cat m-am mai documentat prin alte mijloace. Mai adaug ,creditul e facut pe 5 ani din care 3 sunt achitati .Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:08, 19 Martie 2015
Depinde cat de repede actioneaza executorul judecatoresc si casa de pensii,poate fi chiar in aceasta luna(martie 2015) sau luna urmatoare(aprilie 2015).
As mai avea o nelamurire este posibil ca executorul judecatoresc sa poata pune o proprire pe o pensie a unui girant de -al meu , la un credit de nevoi personale , mai mare de 30% din ea ??daca da in ce conditii.???m-i se pare exagerat din pensie de 1300 lei sa opreasca proprire 750 lei . cum as putea proceda sa se ajunga la acel 30% din respectiva pensie ?daca se poate face ceva ce ar trebui sa fac ???
Va multumesc
Conform art.728(1)NCPC -Salariile si alte venituri periodice,pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite :
b)pana la o treime din venitul lunar net,penru orice alte datorii.
Daca, executorul a instituit poprire intr-un cunatum mai mare,faceti contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)
Executare primula5 primula5 Buna ziua, in calitate de girant,poprirea a fost pusa pe tot venitul -pensie,este bine sa fac cerere catre executor sa solicit sa-mi returneze diferenta de ... (vezi toată discuția)
Poprire papiu papiu Daca singurele venituri sunt de natura salariala se poate pune poprire totala pe acel cont? Exista alte legi care reglementeaza acest lucru in afara de codul ... (vezi toată discuția)