avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Daca singurele venituri sunt de natura salariala se poate pune poprire totala pe acel cont? Exista alte legi care reglementeaza acest lucru in afara de codul de procedura civila?
Am 2 popriri pe salar. Una ca titular de contract (nu am nimic de obiectata la aceasta) , a doua ca girant( la aceasta vreau sa adresez urmatoarea intrebare).

La cea de a doua s-a trimis si la banca infintarea popririi si banca mi-a blocat suma din cont desi aceasta suma este de natura salariala. Conform c.poced.c.art.728 stiam ca :(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
De aceea adresez aceasta intrebare si va rog sa-mi spuneti ce am de facut in acest caz?Am luat la cunostinta de aceasta poprire doar de o zi , ea mergand la vechea adresa (adresa la care locuiesc parintii.) La ei a ajuns in 14.08.2014 si pe ea scrie ca in termen de 7 de la luare la cunostinta zile sa contactez executorul judecatoresc. Oare e tarziu luni?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:17, 13 Septembrie 2014
Nu e tarziu, mergeti la executor si cereti sa faca adresa catre banca sa deblocheze suma intrata in cont ce reprezinta venit salarial.
Nu va pot blocat total contul. va incadrati in timp , mergeti la executor si explicati situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)
Poprire vyoletta vyoletta indemnizatia de sot supravietuitor poate fi poprita?mama mea primeste pensia de urmas dupa tata 374 lei si indemnizatia de vaduva de 113 lei intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Poprire de 700ron din pensie de 1140 !!! popovici_ioan popovici_ioan Buna seara spuneti-mi si mie va rog dintr-o pensie de 1140 ron cu 2 popriri la Casa de Pensii,valoarea retinerii legale care este?ca eu din pensia de 1140 am ... (vezi toată discuția)