avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprire de 700ron din pensie de 1140 !!!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprire de 700ron din pensie de 1140 !!!

Buna seara spuneti-mi si mie va rog dintr-o pensie de 1140 ron cu 2 popriri la Casa de Pensii,valoarea retinerii legale care este?ca eu din pensia de 1140 am primit in aceasta luna doar 440ron.Se pot face popriri atat in banca unde am cardul de pensie cat si la Casa de Pensii?Ce as putea face ptr a mi se popri doar de la Casa de Pensii,sau ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: ELENA VASILE - Birou de Mediator , Mediator 22:45, 12 Septembrie 2014
Buna seara,

potrivit Art. 728 - NCPC - Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
( ......... )

Detalii: [ link extern ]

Avand in vedere cuantumul sumei care vi se retine, 700 ron raportat la venitul total de 1140 lei, va adresati executorului judecatoresc sau executorilor, dupa caz, cu o cerere scrisa in care in baza unei copii de pe talonul de pensie, atasata la cerere, arati incalcarea prevederilor legale mai sus, solicitand indreptarea situatiei prin retineri in concordanta cu prevederile legale.

O alta solutie ar fi fost contestatia la executare, insa nu stiu daca mai sunteti in termen pentru a o formula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)
Poprire ioneliya38 ioneliya38 buna seara,am salariul minim pe economie si am 4 popriri,ce suma imi va fi oprita?cum se calculeaza?multumesc (vezi toată discuția)
Popriri salariat carmencalineata carmencalineata Buna ziua! Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta intr-o situatie: am primit pentru un salariat 4 adrese de infiintare a popririi pe salariu, 3 sunt de la ... (vezi toată discuția)