am 3 credite de nevoi personale, la 3 banci diferite, la care, in urma divortului si a altor probleme, nu am mai platit ratele. nu detin pe numele meu niciun bun mobiliar sau imobiliar. am primit cu cateva luni in urma o scrisoare de executare silita pentru primul credit prin care mi se pune poprire pe o treime din salariu. acum am primit o decizie judecatoreasca de executare silita pentru cel de-al doilea credit dar nu se specifica ce se va intampla - poprire pe salariu sau altceva. probabil va urma si cea de-a treia decizie. as vrea sa stiu cum sa procedez pentru a cumula cele trei datorii si care este cuantumul maxim al popririlor pe salariu posibile, eu avand si un copil minor in intretinere.
Pt toate ce sunt si ce va mai urma, veti avea poprire pe 1/2 din salariu, asta e maximul ce vi se va retine. Daca si asa e prea mult, puteti face contestatie la executare, de acum de la al doilea si apoi pt poprirea infiintata si de al treilea. Contestatie trebui sa o depuneti in termen de 15 zile de cand vi s-a adus la cunostinta poprirea.
as vrea sa stiu mai exact care este procedura. adica in momentul in care se face cea de-a doua poprire verifica cineva ca mai am deja o poprire pe salariu? pentru ca prima poprire pe care o am deja este de 1/3 din salariu. si in final banii care mi se vor retine se vor imparti in mod egal pentru cele trei popriri?
Nu stiu daca verifica cineva, angajatorul va instiinta executorul si nu va retine si vira decat diferenta, la fel va proceda si pe mai departe. Daca dosarele ajung la acelasi executor, acesta distribuie proportional catre creditori.
Poprire salariu
c_andreea
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca in urma unei hotariri judecatoresti de executare silita se trece si la poprirea salariului chiar daca nu este pe card, si ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
flowerk
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca exista o lege in Romania cu referire la credite bancare, durata de timp de cand au fost luate si dreptul de a pune ... (vezi toată discuția)