avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita (poprire salariu) contestata, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita (poprire salariu) contestata, obligatiile tertului poprit

Buna ziua

Am primit pe numele unuia dintre salariatii nostrii o poprire. Salariatul ne instiinteaza ca debitul fata de creditorul sau ar trebui sa fie prescris, fiind vorba despre un credit pentru care el a achitat ultima rata in anul 2009. Salariatul poate astfel sa faca contestatie la poprirea primita (precizez ca poprirea a fost primita doar de noi angajator, salariatul declara ca nu a primit nici un document la adresa sa de domiciliu)?
Daca acesta face contestatie la executare, noi, in calitate de anagajator/tert poprit, ii suspendam poprirea pana la solutionarea contestatiei.

Ne poate da cineva, va rog, un model de contestatie?
Cu multumiri,
Dvs.in calitate de tert poprit trebuie sa va conformati cererii de poprire,caz contrar,se va trece la validarea popririi si veti plati dvs. in calitate de tert poprit.Nu puteti suspenda poprirea doar ptr.ca angajatul a formulat contestatie,trebuie sa existe o hotarare a instantei de suspendare.Model de contestatie gaseste angajatul pe net.
Buna ziua,

din momentul in care dvs. ca societate angajatoare (tert poprit) ati primit adresa de infiintare a popririi aveti obligatia de a vira executorului judecatoresc sumele de bani pe care le datorati angajatului dvs.
Intrucat sumele de bani pe care le datorati sunt venituri salariale, veti avea obligatia de vira o cota de 1/3 din venitul net al salariatului.

In termen de 5 zile de la primirea adresei de infiintare a popririi aveti obligatia de a raspunde executorului judecatoresc ce venituri are salariatul si daca la acest moment aveti de dat salariul anagajului, ii veti retine 1/3 din acesta si il veti vira in contul executorului judecatoresc.

Daca nu va veti conforma celor mai sus precizate, creditorul sau executorul judecatoresc pot cere validarea popririi, ceea ce inseamna ca societatea dvs. in calitate de tert poprit va fi obligata de instanta de judecata sa plateasca dintr-o data toata datoria pe care o are angajatul debitor fata de creditorul sau.

Este normal ca angajatul debitor sa nu fi primit inca nimic acasa deoarece poprirea se face fara somatie.
In cel mai scurt timp va primi si el un plic de la executorul judecatoresc prin care va fi instiintat ca s-a infiintat masura popririi asupra veniturilor acestuia.

Angajatul va putea formula contestatie la executare in termen de 15 zile de cand este instiintat despre executarea silita.

Daca formuleaza contestatie la executare nu inseamna ca dvs. ca societate angajatoare aveti dreptul de a suspenda virarea sumelor catre executor.
Veti putea suspenda virarea sumelor numai daca veti primi in mod expres o incheiere in acest sens de la executorul judecatoresc, altfel va supuneti riscului de validare a popririi.

In legatura cu un model de contestatie la executare, nu exista un model standard, deoarece pot fi invocate foarte multe motive intr-o contestatie la executare.
Multumesc tuturor pentru clarificari.
Numai bine!
Plata acestor popriri implica comisioane. Cine le suporta, mai ales cand sunt mai multe popriri? Exista vreo specificatie in legislatie?
Multumesc.
Le plateste tertul poprit, din pacate, desi singura lui vina e ca are salariati cu datorii. Poate o specificatie in acest sens in CIM ar fi o solutie. Ii rog pe cei de specialitate sa se pronunte daca gresesc.

Alte discuții în legătură

Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)